B yggvarebutikkene myldrer av elektriske maskiner med fornavn som sirkel, dykk og stikk, og alle har etternavnet sag. Det er en sjarmerende samling, og hvis man hadde plass og uendelig med penger, var det fristende å invitere med hele familien hjem på verkstedet. Og så fikk tiden vise hvilke egenskaper hver enkelt hadde. De fleste av oss bør nok tenke oss litt bedre om før vi sender ut invitasjonene.

LES OGSÅ: Test av dykksager

For en ting er at vi alle vil ha glede av stikksagens selskap, og kun behøver å vurdere om vi skal ofre 400 eller 2000 kroner på vennskapet. Noe helt annet er om du i lengden er fornøyd med å ha en stor bordsirkelsag på verkstedet, eller om det etter hvert viser seg at den står mest i veien, og er vanskelig å bli kvitt på en fornuftig måte.

Så her presenterer vi hele den mangfoldige familien for deg, og forteller om deres gode og mindre gode sider. Du kan finne sagene billigere, og mye dyrere enn det vi oppgir her. Prisene vi gir deg er bare en antydning om hvor mye et stabilt og trofast medlem av sagfamilien vil koste deg.

VI TESTER: Bajonettsag test