Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sterk batteridreven kjedesag

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Worx har laget en hendig og fin sag med en smart kjedestramming.

Det første vi konstaterte med denne sagen, er at den er enkel å finne ut av: Manualen lover at batteriet er ladet på en time, og det stemmer bra. Det store 40 volts batteriet dyttes på plass i sagen, uten mulighet for å gjøre det feil, og før du kan sage skal den vedlagte sagkjedeoljen tømmes på beholderen. Deretter er kjedesagen klar til bruk.

Batteridreven kjedesag med gode løsninger

Vi sagde greiner av bjørketrær opp til 15 cm tykkelse. Det gikk helt uten problemer. Det ville nok kunne latt seg gjøre å sage stammer på i hvert fall 25 cm tykkelse – eller nesten samme lengde som sverdlengden på sagen (30 cm). Sagen veier ikke mer enn at den i unntakstilfeller kan betjenes med én hånd, men dette er selvfølgelig ikke noe vi anbefaler, ut fra et sikkerhetsmessig synspunkt. Apropos sikkerhet, så har sagen en bra kjedebrems. Den er enkel å aktivere, og stopper maskineriet lynraskt.

Det er også mulig å skifte kjede uten bruk av verktøy. I tillegg er sagen utstyrt med et smart system, som strammer kjedet helt automatisk. Begge deler er gode løsninger, som trekker opp inntrykket av sagen. Samtidig forlenger også den automatiske kjedestrammeren levetiden for sverd og kjede, fordi kjedestrammeren hindrer at kjedet blir strammet for hardt. Det er smart.

Husk olje på kjedesagen

Som med alle kjedesager, skal du passe på at det er sagkjedeolje på sagen, slik at kjedet blir smurt. På Worx-sagen er oljetanken passe gjennomsiktig, så det er enkelt å holde øye med om det er olje på sagen eller ei. Den desiliteren olje det er plass til, er kanskje litt i underkant til større oppgaver.

Det rokker likevel ikke ved det overordnede gode inntrykket: Sagen klarer enkelt ganske tykke stammer, og den er er lett å komme til med i trange busker og kratt. Og har du noen gang stått og dratt forgjeves i startsnoren til en bensindreven motorsag, vil du raskt lære å sette pris på gleden ved bare å trykke på en knapp for å starte sagen. Som en bonus kan du droppe hørselvernet.

LES OGSÅ: Test av batteridrevne motorsager

Vi har sett Worx kjedesag 40 volt til cirka 2200 kroner.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake