Sagen kan sage dypt, fordi sentrum på bladet er senket under motorens sentrum.

Sagen kan sage dypt, fordi sentrum på bladet er senket under motorens sentrum.

Du får det du ser. Enklere kan det ikke sies. En kompakt og relativt lett sirkelsag uten hitech-detaljer og bling-bling. Sagen er behagelig å holde, har en god balanse og gir et solid og pålitelig førsteinntrykk.

Sirkelsagens skjæredybde er imponerende

Til tross for en bladdiameter på bare 165 mm, er skjæredybden på hele 66 mm og 47 mm ved 45° skråsnitt. Det er flott, og skyldes at sentrum på bladet er forskjøvet i forhold til motoren, så den ikke sitter i veien.

Rikelig med kraftoverskudd

Med en effekt på 1100 W er det rikelig kraftoverskud til å sage i grove dimensjoner — også i harde tresorter. Med et friskt blad, hadde vi ingen problemer med å dele 40 mm tykke planker av tørr eik.

Sirkelsagen har et par mangler

Vi savnet en not i sålen, slik at sagen kunne brukes med en føringsskinne. I stedet måtte vi bruke et bord og skrutvinger, som i ”gamle dager”. Vi savnet også en stuss til tilkobling av støv- eller sponsuger.

BOSCH SIRKELSAG GKS 165 PROFESSIONAL

3,5 stars

Glimrende liten sirkelsag som klarer å sage hele 66 mm dypt. Har krefter til hardt, tykt tre, men mangler muligheten til bruk av føringsskinne. Vi savner også tilkoblingsmulighet til støvsuger.

Pris: Sett til 1498 kroner på nettet.

+

God kapasitet, enkel betjening

÷

Passer ikke til føringsskinne