Lett og effektiv 12 volts sirkelsag

Milwaukees M12 Fuel bruker ikke 18 volt, men 12 volts batterier. Derfor er den ikke særlig stor og den veier heller ikke så mye. Men den er sterk og god å bruke.

Batteri: 12V, 4,0 Ah


Omdreininger: 3600/minut


Bladstørrelse: 140 mm


Sagedybde 90°/45°: 44/33 mm


Vekt: 3 kg inkl.

12 volts batterier veier lite og tar mindre plass enn 18 volts batterier, og etter hvert kan en 12 volts maskin prestere like bra som de billigste 18 volts maskinene. Derfor bestemte vi oss for å teste denne 12 volts sagen fra Milwaukee på samme måte som vi tester 18 volts sager.

Ikke til de tyngste oppgavene

Vi la to 18 mm OSB-plater oppå hverandre, og sagde dem i strimler. Det gikk fint så lenge vi ikke presset maskinen, men lot den gå selv. Vi prøde også å sage i en 27 mm tykk plate av stavlimt bøketre. Det fungerte, men ikke særlig raskt, for her gikk maskinen i stå når den ble presset. Som de fleste andre sirkelsager forøvrig pleier å gjøre. Unngå derfor å presse sagen når du sager.

Sirkelsag med børsteløs motor

Som mange andre nye maskiner, er motoren børsteløs. Det betyr mindre støy, mindre slitasje på motoren og flere krefter enn tradisjonelle motorer med børster. Sagen klarer ikke de tyngste oppgavene, som slektningene på 18 volt klarer, men til gjengjeld er denne 12 volts-sagen både mindre og lettere.

Solid sirkelsag fra Milwaukee

Milwaukee-maskinen etterlater seg et meget positivt inntrykk. Den har gummibelegg på håndgrepene, så du får et godt grep. Den har LED-arbeidslys, som gir et fint lys rett foran sagbladet. Det ville vært kjekt om lyset lyste litt fremover også, på sagstreken. Sagen er liten og lett, og alle grepene sitter akkurat der de skal være. Kjøper du den, blir den fort din favorittmaskin.

LES OGSÅ: Test av sirkelsager

GODE DETALJER:

LYS: LED-lyset er kraftig nok, men lyser bare rett ned. Det ville vært fint hvis det lyste fremover, så saglinjen kunne synes.

BATTERIINDIKATOR: Batteriets ladetilstand avleses ikke på batteriet, men på håndtaket til sagen. Det er smart at du kan se det mens du sager.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Sirkelsag