Sirkelsag test: Sirkelsagen lager helt rette snitt på et øyeblikk.

Sirkelsagen lager helt rette snitt på et øyeblikk.

Selv om mange produsenter satser på batteriverktøy, har sirkelsager med ledning fortsatt én stor fordel. De fleste modellene har nemlig et par år på baken, og det kan synes på prisen, som presses ytterligere når konkurransen på batteriverktøy intensiveres. Du får med andre ord ekstremt mye verktøy for pengene.

Vi har plukket ut sju populære modeller, der alle koster koster mellom 1100 og 1800 kroner. Tar du prisen med i betraktning, leverer alle et godt resultat. Når det er sagt, er det likevel stor forskjell på maskinene – særlig når vi zoomer inn på kvalitet og ergonomi.

LES OGSÅ: Vi tester 7 sirkelsager på batteri

Skift sagbladet

Alle testene er gjort med de sagbladene som fulgte med sagene. Du har derfor muligheten til å skru opp hastigheten eller få et penere snitt, hvis du investerer noen hundrelapper i et mer spesialisert sagblad.

Slik har vi testet sirkelsagene

Skal du sage mange plater, er hastighet en avgjørende faktor. Den har vi testet ved å legge to 19 mm kryssfinérplater oppå hverandre, og deretter sage to snitt på én meters lengde.

Vi har også testet hvor pene snitt deltakerne kan lage. For å gjøre det vanskelig, har vi saget i laminatsponplater, der selv de minste feil blir veldig tydelige.

Under arbeidet har vi dessuten vurdert hvordan sagene hver for seg er å jobbe med, hvor robuste de føles, og hvor høy kvaliteten er.

Alle testene er gjort med de sagbladene som fulgte med sagene.

Uavhengig test

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Sirkelsag test: Vi har testet disse sju sirkelsagene

  • BOSCH GKS 165
  • METABO KS 55 FS
  • BLACK+DECKER CS1550
  • DEWALT DWE560
  • MAKITA HS7601
  • BOSCH PKS 55 A
  • RYOBI RCS1400

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvordan de sju sirkelsagene klarte seg.