Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Stikksag i proffkvalitet

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Stanley har lansert en batteridrevet stikksag, som er både sterk og har god balanse. Den mangler dog et par småting, som laserlys og en nylonsåle til sårbare overflater.

Den store sålen gjør stikksagen mer stabil.

Stanleys nye stikksag overrasker med en gang, med et godt gummibelagt bøylegrep. De som kun har brukt sager der du holder rundt selve motorhuset, vil kanskje ha problemer med bøylegrepet i begynnelsen. Det er dog i stor grad et tilvenningsspørsmål, og vår erfaring er at du raskt har like stor kontroll over tingene.

Stikksagens store såle gir stabilitet

Medvirkende til følelsen av kontroll, er den store sålen på hele 78 x 180 mm, som gjør at du aldri er redd for at sagen bikker. I tillegg innvirker tyngden på maskinen, samt velfungerende pendelinnstillinger i tre trinn, som gjør sagingen stabil og vibrasjonssvak, selv når sålen er vippet 45°.

Det er ikke mulig å justere hastigheten i faste trinn, men fordi det er elektronisk, trinnløs regulering i selve avtrekkeren, skaper det ingen problemer.

LES OGSÅ: Bli stikksagekspert på fem minutter

Stikksagen leverer pene snitt

Vi har skåret i alt fra klar akryl, via 19 mm kryssfinér, til 48 mm stolper, og maskinen har levert pene snitt hele veien. Her gjelder som alltid: La sagen gjøre jobben, så sager den pent og vinkelrett — også ved buede og skrå snitt i kraftige materialer.

Det medfølgende sideanlegget fungerte fint. Bladskift foregår uten verktøy, og sagen aksepterer blad med både T-skaft og de med U-skaft.

Dessverre må du bruke en sekskantnøkkel for å vippe sålen til siden, og vi savner laserlys og en nylonsåle til å beskytte sårbare overflater. KW

REDAKSJONEN ANBEFALER: Test av stikksager

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Anmeldelse: Stikksag i proffkvalitet
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake