Stussen på skjoldet er til vannslangen når maskinen skal rengjøres. Det buede grepet gir deg muligheten til å skifte håndstilling underveis.

Stussen på skjoldet er til vannslangen når maskinen skal rengjøres. Det buede grepet gir deg muligheten til å skifte håndstilling underveis.

Selvfølgelig gir det fra seg litt lyd når rotorbladet på Worx’ batteridrevne gressklipper spiser seg gjennom gresset. Men det er faktisk også alt, det er ingen motorstøy – og det er bare en fornøyelse. Ikke minst fordi det tilsynelatende ikke har gått utover yteevnen til klipperen.

Gresset klippes nesten som en bensindrevet

Høyt gress legges ned like enkelt som med en bensindrevet gressklipper. Og både bioklipp, bakutkast og klipping med oppsamler fungerer perfekt, med en effektiv klippebredde på 48 cm. Klippehøyden kan justeres fra 20 til 80 mm, alt etter når på sesongen du klipper. Klipperen har små hjul foran og store bak, som letter manøvreringen.

Ikke en lettvekter

Det er for øvrig også nødvendig, fordi maskinen vejer 25 kg og er uten ”drahjelp”. Dette er altså ikke snakk om en lettvekter, hvis det er det du ser etter. Til gjengjeld er skjoldet laget i metall og ikke i plast, som du ofte finner på andre batteridrevne modeller.

Også god til større plener

På én enkelt opplading av de to 40 volts batteriene (2,0 Ah) kan du slå plener opptil 500 m2. Selv om maskinen er rent batteridrevet, kan denne modellen altså fint brukes til også litt større plener. Maskinen er utstyrt med batteriindikator, i tillegg til at den har en smart detalj til enkel rensing av kniven: Bare sett hageslangen på skjoldet, og la maskinen kjøre litt. Dermed er den vasket!

LES OGSÅ: Test av gressklippere

WORX 40 VOLT BATTERIDREVET KLIPPER

4,5 stars

Worx er klar over at de har laget en bra maskin med denne klipperen, noe som avspeiler seg i prisen. Cirka 4000 kroner koster den, men etter vår vurdering er den verdt pengene. Du får en effektiv og støysvak klipper til en grei pris.

Pris: 3975 kroner inkl. 2 stk. 40 volts batterier (2,0 Ah) og lader.

+

Klipper bra og lydløst.

÷

Litt tung å dytte.
FINE DETALJER PÅ WORX BATTERIKLIPPER
RENS MED VANN På en stuss på skjoldet, kan du montere en hageslange. Skru på vannet, og la kniven kjøre rundt i 20-30 sekunder. Dermed er den ren!
KLIPPEHØYDE Høyden justeres sentralt på ett grep. Du kan velge mellem sju forskellige høyder, fra 20 til 80 mm.