Vi har funnet tilbake til hageverktøyet som har skilt seg mest ut i 2015, og dermed gjort seg fortjent til å havne blant årets beste batteriverktøy. Se alle her.

RYOBI RHT 1851 R 15

Ryobi I årets store hekksakstest, stakk Ryobis velbalanserte og sterke saks av med en klokkerklar førsteplass.

Sverdet på 50 cm er i toppkvalitet, og sagen skjærer seg uten problemer gjennom 10-15 mm greiner – stort sett uten støy og vibrasjoner. Batteriet bruker kun én time på å lades opp. Med et ekstra batteri kan du dermed nesten jobbe kontinuerlig.

Pris: cirka 1800 kroner - no.ryobitools.eu

MAKITA BUK360DE

Makita Selv om det lages alskens verktøy og maskiner som går på batteri, er det likevel imponerende at det kan lages en sterk kultivator. Selv om de ikke er tilgjengelig i Norge ennå, har Makita flere modeller på batteri, og fordelene er innlysende:

Det er miljøvennlig, stillegående og du slipper å gå rundt i en os av eksos. Den viste modellen jobber i en bredde på 35 cm, og kan bearbeide opp til 65 m² på én lading.

Pris: Regn med cirka 15.000 kroner - www.makita.de

GARDENA COMFORTCUT 18/23R

GardenaEr du på utkikk etter en lettvektsgresstrimmer, har Gardena en modell som bare veier 2,8 kg.

Klippebredden er 23 cm , og det er justerbart håndtak og teleskopstag til perfekt innstilling til nettopp din høyde. Med 18 volts batteriet på 2 Ah, kan du jobbe inntil 20 minutter på én opplading.

Pris: cirka 1300 kroner - www.gardena.no

BILTEMA BLM 37

Biltema

Batteridrevne gressklippere utvikles hele tiden, og de blir bare bedre og bedre for hver gang vi tester dem.

I år var det Biltemas modell som fikk æren av å bli “Godt Kjøp”. Den klarer 740 m² ubelastet på én opplading, klippebredden er 37 cm, og 36 volts batteriet (2,6 Ah) lades opp på 3,5 timer.

Pris: cirka 1500 kroner - www.biltema.no

STIGA SBV AE

StigaMens praktisk talt alle konkurrenter kjører med 36 volts batterier på deres større batterihageverktøy, har Stiga valgt å gå litt høyere, og har utstyrt sin nye serie med 48 volts batterier.

Det gir litt mer kraft, og deres nye løvblåser leverer med det et lufttrykk på opp til hele 83 meter i sekundet.

Pris: cirka 1200 kroner - www.stiga.no

BLACK & DECKER GKC3630L20

Black & DeckerDet er ikke mange år siden sterke og effektive kjedesager på batteri var helt utenkelig, men nå kommer de i en jevn strøm.

Black & Deckers seneste lansering kan kappe stammer opp til 30 cm, og klarer f.eks. 560 snitt på 3,5 cm på én opplading. Selve sagen veier ikke mer enn bare 3,8 kg, og den er utstyrt med verktøyfri kjedestramming og automatisk kjedesmøring.

Pris: cirka 2500 kroner - www.blackdecker.no

STIHL HSA 25

StihlHar du bruk for en kombinert busk- og gresstrimmer, har Stihl kommet med en av de beste modellene vi har prøvd. Vi har aldri sett et så enkelt skift mellom de to forskjellige skjærene, som for øvrig er knivskarpe.

I tillegg er batteriet (10,8 volt/2 Ah) utviklet spesielt til denne håndklipperen for å gi den helt optimal funksjonalitet og ergonomi. Det har Stihl lyktes med.

Pris: cirka 1200 kroner - www.stihl.no

Er du abonnent? Her kan du også se årets verktøy

Som abonnent på magasinet, kan du laste ned hele oversikten over årets verktøy – dermed er ønskelisten til jul klar!

Er du ikke abonnent, kan du bli det her for bare 19 kr. Du får et abonnementsnummer med en gang, slik at du kan opprette en profil og få tilgang til HELE Gjør Det Selv.