De fremste tennene på sverdet sitter med større avstand enn resten, slik at du kan klippe opptil 25 mm greiner.

De fremste tennene på sverdet sitter med større avstand enn resten, slik at du kan klippe opptil 25 mm greiner.

Det første vi la merke til da vi fikk Boschs nye batteridrevne hekksaks i hånden, var at den ikke veier særlig mye. I utgangspunktet er ikke klipping av hekk favorittsysselen vår, men med en så lett saks som dette, blir klippingen plutselig mer lystbetont.

Derfor er den nye Bosch-saksen god. Selv om den har godt med krefter, et sverd på over en halv meter og et batteri som går lenge på én opplading, veier alt sammen bare 2,6 kg.

LES OGSÅ: Test av hekksakser

Klipper 200 m2 på en opplading

Grunnen til at maskinen kan klippe opptil 200 m2 på en opplading (med et 2,5 Ah batteri), er at Bosch har utstyrt den med en såkalt Syneon-chip.

Det er et lite stykke elektronikk som får motoren til å tilpasse hvor mye krefter den skal bruke, etter hvor hardt arbeid den settes til. Nesten som et automatgir. Det er smart, og Bosch har brukt fire år på å forsikre seg om at det fungerer.

Bruk andre 18 V Boschbatterier

Da vi hadde pakket ut maskinen, kastet vi oss først over hekken. Den ble klippet på en halvtime (hekken er ikke enorm), og fortsatt var det strøm igjen på batteriet til hekksaksen.

Ladetid på én time er greit, og hvis du har flere 18 volts Bosch-maskiner, kan du bruke batteriene fra dem til hekksaksen. Da trenger du ikke å vente på laderen. Bruker du et batteri med flere Ah (amperetimer) enn de 2,5, vi testet med, kan saksen klippe mer enn 200 m2.

BOSCH AHS 55-20 LI BATTERIDREVET HEKKSAKS

5 stars

Endelig en god hekksaks på batteri, som både har en perfekt balanse og en lav vekt. Klarer fint opptil 25 mm greiner med den fremste delen av sverdet, så du kan beskjære midt i hekken. Du kan bruke 18 volts Boschbatterier som du har fra før.

Pris: Vi har sett den til 1299 kroner, uten batteri og lader.

+God balanse. Sterk.
÷ Ingen
FINE DETALJER PÅ BOSCHS HEKKSAKS
Bosch hekksaks KNIVBESKYTTER Fremst på sverdet sitter det en bred og solid knivbeskytter, slik at du trygt kan klippe inn mot veggen og ned mot bakken, uten å ødelegge kniven.
Bosch hekksaksEKSTRA BREDDE Mellom de fremste tennene på sverdet er avstanden ekstra stor, slik at du kan klippe greiner opptil 25 mm i ett klipp.