Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fjærlett klipper til tynne greiner

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Skal ikke hekksaksen din nødvendigvis kunne klare tykkere greiner, er Makita på markedet med en lekker lettvekter på batteri.

Med en vekt på bare litt over tre kilo, inkludert et 18 volts batteri, er Makitas hekksaks DUH523Z en fornøyelse å jobbe med. Mange konkurrerende maskiner veier da også over én kilo mer, som du må bære rundt på. Over flere timers arbeid, er dette noe som utgjør en vesentlig forskjell.

LES OGSÅ: Test av hekksakser

Sverdlengden er 520 mm. De velslipte tennene har en avstand på 26 mm, og Makita lover klipping av greiner på opptil 15 mm.

Vi fant likevel ut at den opplysningen skal tas med et visst forbehold: En enkelt grein her og der i den tykkelsen, kan nok maskinen klare. Men den er for eksempel ikke beregnet for å fornye en hekk ved tilbakeskjæring helt inn til stammene.

Vurderingen vår er derfor at denne modellens kjerneområde vil være en normal årsbeskjæring av litt finere hekkplanter, som buksbom og liguster. Grov hekk som bøk og hagtorn klarer den også så vidt, men det er tydelig at den ikke fungerer så godt på dem. En grov hekk vil også tømme batteriet litt raskere. Når saksen brukes til de mindre hekkene, er den dog i sitt ess. Den klipper flott og er veldig behagelig å jobbe med. Utover den lave vekten, har den også et lavt støynivå, og det er en god balanse i maskinen. Formen på grepene er også perfekt, slik at verken hud eller hansker kommer i i klem i sikkerhetsbryteren på grepsbøylen, slik du kan oppleve på andre modeller.

Vi har sett Makita DUH523Z uten batteri og lader til ca 1350 kroner på nettet. Har du ikke batteri og lader, koster det rundt en tusenlapp ekstra.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Anmeldelse: Fjærlett klipper til tynne greiner
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake