Fjærlett klipper til tynne greiner

Skal ikke hekksaksen din nødvendigvis kunne klare tykkere greiner, er Makita på markedet med en lekker lettvekter på batteri.

Med en vekt på bare litt over tre kilo, inkludert et 18 volts batteri, er Makitas hekksaks DUH523Z en fornøyelse å jobbe med. Mange konkurrerende maskiner veier da også over én kilo mer, som du må bære rundt på. Over flere timers arbeid, er dette noe som utgjør en vesentlig forskjell.

LES OGSÅ: Test av hekksakser

Sverdlengden er 520 mm. De velslipte tennene har en avstand på 26 mm, og Makita lover klipping av greiner på opptil 15 mm.

Vi fant likevel ut at den opplysningen skal tas med et visst forbehold: En enkelt grein her og der i den tykkelsen, kan nok maskinen klare. Men den er for eksempel ikke beregnet for å fornye en hekk ved tilbakeskjæring helt inn til stammene.

Vurderingen vår er derfor at denne modellens kjerneområde vil være en normal årsbeskjæring av litt finere hekkplanter, som buksbom og liguster. Grov hekk som bøk og hagtorn klarer den også så vidt, men det er tydelig at den ikke fungerer så godt på dem. En grov hekk vil også tømme batteriet litt raskere. Når saksen brukes til de mindre hekkene, er den dog i sitt ess. Den klipper flott og er veldig behagelig å jobbe med. Utover den lave vekten, har den også et lavt støynivå, og det er en god balanse i maskinen. Formen på grepene er også perfekt, slik at verken hud eller hansker kommer i i klem i sikkerhetsbryteren på grepsbøylen, slik du kan oppleve på andre modeller.

Vi har sett Makita DUH523Z uten batteri og lader til ca 1350 kroner på nettet. Har du ikke batteri og lader, koster det rundt en tusenlapp ekstra.

Akkurat nå leser andre ...