Høytrykksspyler

1. HÅNDGREP: Gå etter et kraftig grep med teleskop. Det gjør jobben enklere, og maskinen tar mindre plass i boden.

2. SLANGE: Kjøp helst en maskin med en lang og smidig slange. Den kjerver seg ikke så lett sammen.

3. SLANGEHOLDER: Det skal være en trommel til trykkslangen, helst med en føringsbøyle som styrer slangen.

4. SPYLERØR OG DYSE skal kunne skiftes eller justeres, slik at du kan velge mellom spiss, rund, flat og pulserende stråle.

5. LEDNINGSOPPHENG skal maskinen ha, slik at du har kontroll på ledningen i sammenrullet tilstand.

6. VANNTILKOBLINGEN skal sitte lavt på maskinen. Den skal være ustyrt med filter, så det ikke kommer urenheter i pumpen.

7. PLASS TIL UTSTYR: Det skal være plass til pistolgrep, spylerør dyser og såpebeholder. Da er de alltid lett tilgjengelige.

8. HJULENE skal være store og kraftige. Da er det enklest å trekke maskinen rundt.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Test av høytrykkspylere

3 TYPISKE OPPGAVER MED HØYTRYKKSSPYLEREN
Højtryksrenser - rengøring af maskiner RENGJØRING AV MASKINER M.M. Spyleren er effektiv til rengjøring av f.eks. verktøy, hageredskaper og hagemøbler.
Højtryksrenser - rensning af afskallet maling RENSING AV AVSKALLET MALING Med lavt trykk kan du fjerne avskallet maling på både mur- og trevegger.
Rensning af terrasseRENSING AV TERRASSE Utstyrt med en terrassevasker, er maskinen opplagt til terrassevasking.
POPULÆRT TILBEHØR TIL HØYTRYKKSSPYLEREN
Børster til højtryksrenseren BØRSTER Med børster og en såpeblander kan du klare bilvasken selv – billigere og mer grundig. Bruk en myk børste til lakkerte overflater og en stiv børste til felgene.
Kloakrenser til højtryksrenser KLOAKKRENSEREr det en propp i avløpsrøret eller toalettet, finnes det rør- og kloakkrensere som kan løse problemet. De spyler seg enkelt og greit gjennom proppene.
Terrassevasker til højtryksrenserTERRASSEVASKER Belegninger på terrassebord og steinbelegninger, er høytrykksspylerens favorittdisiplin. Med en terrassevasker fjerner du skitt, alger, oljeflekker og mose.
SMARTE FUNKSJONER
Styrkeregulering på terrassevaskeren Styrkeregulering på terrassevaskeren er smart. Det hindrer at vaskeren løfter seg fra overflaten. Det finnes på enkelte maskiner, men ikke som standard.
Styr på slangen på højtryksrenseren God kontroll på slangen. En føringsbøyle på slangeholderen er praktisk. Den gjør det enkelt å holde styr på den litt stive slangen når du ruller den opp – med kun to hender til rådighet.
trådløsindstilling på højtryksrenseren Elektronisk justering av vanntrykket er smart. Hvis du for eksempel skal vaske bilen, har du behov for enkelt å kunne justere styrken, avhengig av om du skal spyle rent felgene eller vaske lakkerte overflater.
Nem opbevaring af højtryksrenserenEnkel oppbevaring. Det er praktisk at høytrykksspyleren tar minst mulig plass i boden. Bosch har for eksempel løst det med en liten maskin, som enkelt kan slås sammen.
3 PRISNIVÅER
Nilfisk - den dyre model NILFISK E 145.3 X-TRA DEN DYRE Sterk og robust maskin, som er lett å betjene. Maks. trykk: 145 bar Motoreffekt: 2.100 watt Vannforbruk (maks.): 500 liter/time Slangelengde: 10 meter Vekt: 20 kg Pris: over 3000 kroner.
Stihl - mellemklassen STIHL RE 88 MELLOMKLASSEN Kvalitet og godt med krefter til en god pris. Maks. trykk: 120 bar Motoreffekt: 1.700 watt Vannforbruk (maks.): 350 liter/time Slangelengde: 6 meter Vekt: 8,9 kg Pris: over 1500 kroner.
Bosch - den billige modelBOSCH AQT 35-12 DEN BILLIGE Fin, liten maskin – særlig til ikke fullt så krevende oppgaver. Maks. trykk: 120 bar Motoreffekt: 1.500 watt Vannforbruk (maks.): 350 liter/time Slangelengde: 5 meter Vekt: 5,5 kg Pris: under 1500 kroner.