Test av høytrykkspylere

Denne testen er fra 2015 - se vår nyeste test her:

Test av høytrykkspylere

Slik har vi testet i 2015

Vi har i 2015 renset alt fra gjørmete sykler, til skittent hageverktøy og steinbelegning med masse alger. Det har gitt oss en god pekepinn på hva de forskjellige maskinene og dysene kan utføre.

Alle maskinene ble testet med forskjellig tilbehør, da det ofte mer er tilbehøret enn selve maskinen som er utslagsgivende for hvor effektivt det blir renset.

Vi har blant annet funnet ut at de forsatsene med roterende børster som fulgte med, generelt ikke var imponerende bra. Derimot var børstene med dreieledd og dyse enkle å betjene og effektive til formålet.

Vi testet de forskjellige måtene å tilsette såpe til spylevannet på, og vi syntes at prinsippet med å ha rensemiddelet i en beholder på maskinen er lettere å jobbe med enn en liten beholder ved dysen.

Effektivitet og tilbehør har vi vektet like høyt, fordi du ikke får særlig mye ut av kreftene hvis tilbehøret ikke duger.

Disse har vi testet i 2015

? STIHL RE 128 PLUS ? MAKITA AQUA MAK HW132 ? KÄRCHER K5 ? NILFISK E 140.3-9-XTRA ? KÄRCHER K4 ? BILTEMA HPC 120B ? NILFISK C.130.1 ? BOSCH AQT 40-13

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VELGER HØYTRYKKSPYLER:

  • Pumpen presser vannet fra kranen sammen, og sender det ut gjennom en dyse i en veldig hard stråle. Trykket oppgis i bar, og det bør ikke være lavere enn 130 bar.
  • Slangen skal være så lang at du ikke hele tiden må flytte maskinen, og så smidig at du kan jobbe med den uten at maskinen velter.
  • Slangetilkoblingenskal sitte så lavt på maskinen, at du ikke kommer til å rive den overende.
  • Slangeholder. Du holder best kontroll på slangen når du kan rulle den opp på en trommel. Særlig hvis vannet kan være koblet til samtidig.
  • Såpebeholder. De fleste maskiner har muligheten til å blande såpe eller rensevæske i spylevannet. Vi anbefaler en separat såpebeholder på maskinen, i stedet for en som sitter ute ved dysen.
  • Ledning. Høytrykksspyleren skal ha en lang og smidig ledning, som skal være lett å parkere på maskinen uten at det ender som en stor floke. Ledningen skal sitte forsvarlig fast, og ikke være i veien når du trekker rundt på høytrykksspyleren.
  • Håndgrep. Håndtaket er laget for å transportere maskinen rundt, uten at du skal bøye deg altfor mye. I tillegg er det en fordel hvis det kan slås sammen, slik at maskinen tar så liten plass som mulig i uthuset.
  • Spylerør og dyse. Det er standard med et pistolgrep og minst et spylerør med utskiftbar dyse. Da kan du lage en flat stråle, rund, spiss eller pulserende stråle, avhengig av hva det er du skal spyle rent.
  • Plass for utstyr. De forskjellige dysene og spylerørene som følger med høytrykksspyleren, bør du kunne plassere på maskinen. Da blir de ikke liggende og flyte i uthuset, der de garantert blir borte en dag.