Høytrykkspyler test

Høytrykkspyler test: Vi setter maskinene i praktisk arbeid, og vurderer deres styrke, betjening/ergonomi og tilbehør.

Denne testen er fra 2017 - se vår nyeste test her: Test av høytrykkspylere

Høytrykkspyler test 2017

En god høytrykksspyler kan få gjort rent på steder hvor det ellers er vanskelig å vaske. I tillegg kan den spare oss for mange timers hardt arbeid med vannslange og en skrubbekost.

Markedet bugner av modeller og tilbud, og det er vanskelig å vite hvor gode maskinene er i praksis, bak den fargede plasten de er dekket av. Vi ville gjerne finne ut om du trenger å bruke en liten formue på en av de store modellene, hvis du bare skal spyle litt til husbehov.

Vi har testet en håndfull små og relativt rimelige modeller, som det selges mange av i byggvarehus rundt omkring – ofte på tilbud. Testen avslørte at produsentenes spesifikasjoner skal tas med en klype salt. Faktisk erfarte vi at maskiner med nærmest identiske data føltes veldig forskellige i praksis.

VI HAR TESTET DISSE SEKS HØYTRYKKSSPYLERNE:

  • NILFISK COMPACT C120.6-6 PCD X-TRA
  • HAMRON 220-119
  • KÄRCHER K2 COMPACT HOME
  • BILTEMA HPC 120B
  • BOSCH AQT-35-12+
  • STIHL RE 88

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvilken høytrykksspyler som klarte seg best.

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VELGER HØYTRYKKSPYLER:HÅNDTAK: Sjekk at håndtaket kan slås sammen, og at maskinen er enkel å løfte inn i et trangt bagasjerom.

SLANGELENGDE: I utgangspunktet bør slangen være minst fem meter lang, fordi det gir stor bevegelsesfrihet. Sjekk også at den er fleksibel og ikke krøller seg sammen, da den i så fall er til mer irritasjon enn nytte.

SÅPEHOLDER: Sjekk at der er en beholdet til såpe eller andre rensemidler på maskinen, og sjekk hvor lett det er å tilsette såpe. Det er en fordel hvis doseringen kan styres. Alternativt skal du blande såpen med vann selv før bruk.

HJUL: Skal maskinen trekkes med rundt, både rundt huset og i hagen, skal hjulene trille lett. Da kan du trygt flytte maskinen uten at den velter.

MAKSIMALT TRYKK: 100-140 bar er greit til terrasserens og enkle oppgaver. Til båt bør du kjøpe maskin på over 200 bar.

TERRASSERENSER: Den skal føles robust – tynn plast går for lett i stykker. Det er en fordel hvis du kan justere hastigheten direkte på terrasserenseren.

WATT: Jo høyere wattstyrke, desto kraftigere motor og lengre holdbarhet. Til gjør det selv-bruk er 1500-2000 watt greit.