Høytrykkspyler test: Med en høytrykkspyler på batteri, er det slutt på knotete skjøteledninger.

Med en høytrykkspyler på batteri, er det slutt på knotete skjøteledninger.

Høytrykkspyleren er smart når bilen skal vaskes, eller når terrassen og hagemøblene skal rengjøres før sommeren. Og med de nyeste maskinene på batteri, slipper du en knotete skjøteledning. Noen modeller har i tillegg innebygget vanntank. De som ikke har det, kan enkelt benytte vann fra en dunk eller et spann. Du slipper med andre ord helt å bekymre deg for hvor det er uttak for strøm og rennende vann. Høytrykkspyleren kan derfor uten problemer brukes nederst i hagen eller kastes i bagasjerommet på bilen, når du skal ned til havnen for å vaske båten.

Høytrykkspylere på batteri er fortsatt et ganske nytt produkt. Det finnes derfor heller ikke så mange på markedet. Det gjør at det er store forskjeller på de seks maskinene vi har klart å oppdrive til denne testen – både når det gjelder pris og styrke.

Begrenset batteritid

Det er en krevende oppgave å sende avgårde en vannstråle med høyt trykk. Og selv om moderne batterier og maskiner er ekstremt energieffektive, gikk batteriene tomme for strøm etter mellom 5 og 16 minutter med gassen i bunn. I praksis kan du dog vaske en del lenger, fordi du sjelden holder full gass fra start til slutt.

Generelt er vi ganske imponerte over det samlede feltet. Men spesielt én deltaker overrasker med kombinasjonen høy styrke og lang batteritid.

Slik har vi testet høytrykkspylerne

Det ser stor forskjell på styrken hos de seks deltakerne. For å tydeliggjøre det, tok vi tiden mens vi fjernet tørket mudder på en belegning.

Skal du bruke vann fra for eksempel et spann, er det avgjørende hvor mye du kan rekke å rengjøre før spannet er tomt. Derfor har vi testet deltakernes vannøkonomi.

Vi har testet hvor lenge deltakerne kan brukes på full gass, før batteriet er tomt. Faktisk arbeidstid vil dog være høyere, fordi du sjelden holder knappen inne fra start til slutt.

Under testen har vi fortløpende vurdert kvaliteten på maskinene og tilbehøret deres.

Uavhengig test

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

LES OGSÅ: Test av høytrykksspylere

Vi har testet disse høytrykkspylerne

  • Bosch Fontus
  • Ryobi RPW36120HI
  • Kärcher K2 Battery
  • Gardena AquaClean Li-40/60
  • Worx Hydroshot WG630E
  • Kärcher KHB 5

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken høytrykkspyler som ble den store vinneren i vår test.