Grestrimmere test: Høyt og fuktig gress er ingen problem for de seks kanttrimmere.

Høyt og fuktig gress er ingen problem for de seks kanttrimmere.

Det er mye penger å spare på å velge en gresstrimmer med ledning fremfor batteri. Ofte er de også en del sterkere enn sine ledningsfrie konkurrenter. Selv om de egentlig er beregnet til å renskjære kantene på plenen, kan de sterkeste modellene uten problemer også ta opp kampen mot høyt og utfordrende gress og siv.

Vi har plukket ut seks modeller fra diverse nettbutikker og byggvarehus. Umiddelbart ligner de mye på hverandre, og på papiret er spesifikasjonene deres også ganske like. Men når deltakerne blir presset, blir de små forskjellene spesielt tydelige.

Overraskende nok viser testen vår at det ikke er de med størst motor som har mest krefter. Og det er heller ikke de som nødvendigvis bråker mest.

LES OGSÅ: Test av kantklippere

Ergonomi avgjør valget

På en normal plen, tar det ofte opp mot en halvtime å trimme plenkanter. Skal du i tillegg rydde større områder med høyt gress, bruker du trimmeren i enda lenger tid. Derfor er god ergonomi viktig, slik at du best mulig skåner både rygg og nakke, skuldre og armer.

I motsetning til hva du kanskje skulle tro, er det faktisk de tyngste maskinene i denne testen som er de mest behagelige å jobbe med. På disse maskinene har produsentene nemlig gjort litt ekstra, for at du kan justere gresstrimmerne slik at de passer best mulig til deg og arbeidsoppgavene. De ekstra justeringsmulighetene gir god balanse i maskinen, slik at den høyere vekten ikke merkes.

Slik har vi testet gresstrimmerne

Ergonomien er ekstremt viktig når du skal bruke 20-30 minutter på å trimme plenen. Derfor har eksperten vår sammenlignet de fysiske justeringsmulighetene og vurdert balansen. Vekten teller ikke med her.

En gresstrimmer skal selvsagt være både sterk og effektiv. Derfor har vi presset deltakerne til det ytterste, og satt dem til å klippe gjenstridige stråmatter på tid.

Vi har også veid maskinene, ettersom en høy vekt kan være tøff mot ryggen.

Til slutt har vi målt hvor høyt støynivå det er på hver av de seks deltakerne.

Uavhengig test

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

LES OGSÅ: Derfor skal du velge en ryddesag!

Vi har testet disse 6 gresstrimmerne

  • BOSCH ART 24
  • GARDENA CC 500/27
  • RYOBI RLT6130
  • TEXAS PRO TRIM 100
  • WOLF-GARTEN GTE 845
  • AL-KO GTE 550 PREMIUM

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken gresstrimmer som ble den store testvinneren.