Denne testen er fra 2015 - se vår nyeste test her: Test av kanttrimmere

Når du er ferdig med å klippe plenen, er det fortsatt noen tuster rundt omkring, langs husveggen, rundt trær og busker og i kanten av blomsterbedet.

Noen av dem kan du ordne med en spade, andre krever at du går ned på kne med en saks. Hvis du da ikke er den lykkelige eier av en gresstrimmer. I så fall slipper du både spade og saks.

LES OGSÅ: Test av kanttrimmere

Vi har testet åtte gresstrimmere, slik at du kan danne deg et inntrykk av dem. Fordi det både finnes bensindrevne og elektriske trimmere, har vi testet fire av hver. De elektriske er med ledning. Det finnes også trimmere på batteri. De kan du lese om i vår test av batteridrevne gressklippere.

Hvilken type trimmer du skal velge, vil avhenge av hvor stor hagen din er, fordi det er grenser for hvor lang ledning du kan slepe etter deg. Men også plenen i seg selv vil spille en rolle.

Har du kort, perfekt klippet gress, er en lett el-trimmer grei. Men har du en tendens til å la det gro litt høyere, bør du sannsynligvis velge en bensindrevet kraftkar. Uansett valg: når du har lest testen, er du bedre forberedt til å gå på gresstrimmerjakt.