Robotgressklipper test: Vi har testet fem populære robotgressklippere, som klarer opptill 1200 kvadratmeter gressplen.

Vi har testet fem populære robotgressklippere, som klarer opptill 1200 kvadratmeter gressplen.

Alle robotgressklippere fungerer grunnleggende på samme måte. Først skal du legge ut en grensekabel rundt plenen for å markere området som skal klippes. Kabelen legges oppå plenen, der den holdes på plass av små plugger. I takt med at gresset vokser, forsvinner kabelen ned i plenen, og etter en uke eller to i høysesongen er kabelen helt skjult.

Når det er gjort, skal ladestasjonen settes opp, og roboten skal programmeres. For det meste er dette relativt enkelt, og du kan normalt gjøre jobben i løpet av en formiddag.

Fordi robotgressklipperne klipper ofte, blir avklippet veldig fint, og du lar det bare ligge på plenen. Det bidrar med næring til plenen og gjør den frisk og sunn. Robotgressklipperne kan ikke håndtere høyt gress. Det er derfor nødvendig å klippe plenen helt ned med en vanlig gressklipper en siste gang, før du overlater gressklippingen til en robotgressklipper.

Stor forskjell på klippetiden

Robotgressklipperne har på skift kjørt på den samme plenen på 250 m2 i 14 dager hver. Vi har fulgt produsentenes anbefalinger om klippetid, og alle robotgressklipperne leverte et pent resultat. Men det var stor forskjell på hvor mange timer hver av dem måtte bruke. De mest tidkrevende hadde behov for å klippe 15 timer i uken, mens den raskeste kun brukte fem timer.

Vi har også testet hvordan robotgressklipperne klarte forskjellige utfordringer – om de kunne navigere seg rundt nedfallsfrukt, om de kjørte seg fast mot den vannrette delen av beina på en trampoline og om de var i stand til å finne gjennom en smal passasje på 60 cm for å klippe gresset ordentlig. Ingen klarte seg feilfritt. Men noen viste seg å være klart mer driftssikre enn andre.

Slik har vi testet i robotgressklipper-testen

Ettersom alle robotgressklipperne leverte et pent og jevnt klipperesultat, har vi i stedet testet hvor mange timer robotgressklipperne må klippe hver uke for å få til det gode resultatet.

I testperioden på 14 dager har vi registrert hvor mange ganger robotene kjørte av plenen eller strandet midt på den, slik at de manuelt måtte løftes tilbake til ladestasjonen.

Vi har også testet hvordan deltakerne unngår hindringer som nedfallsfrukt, vannrette bein på en trampoline og en smal passasje. Det siste testparameteret er hvor enkelt det er å få maskinene satt opp og programmert.

Uavhengig robotgressklipper-test

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse robotgressklipperne

  • AL-KO ROBONLINHO 500
  • GROUW L1200
  • BOSCH INDEGO S+ 400
  • GARDENA SILENO LIFE
  • WORX LANDROID M700

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken robotgressklipper som ble den store vinneren av vår robotgressklipper-test.