Når gressklipper og hekksaks har gjort jobben sin, er det den lille håndtrimmerens tur: Den kan gi busker, trær og gresskanter den siste finishen, slik at resultatet blir perfekt. Til en liten hage eller en terrasse med mange busker og trær i krukker, kan trimmeren til og med være eneste nødvendige hagemaskin.

Trimmerne kan klippe i både busker og trær med busktrimmerbladene, og i gress med gresstrimmerbladene. Bladene skifter du etter behov – og her er det verd å legge merke til at det ikke er alle de testede modellene som er like smart innrettet: På flere av modellene skal du fjerne en bunnplate for å skifte bladet, men hvis bunnplaten ikke er hengslet, risikerer du dels å miste den, og dels skal du balansere bunnplate og blad når det skal settes sammen igjen.

Store forskjeller

Det er også stor forskjell på hvor kraftige grener trimmerne kan klippe over. En del av dem blokkerer ganske enkelt når de møter en kvist eller gren av en viss tykkelse. Her skiller én enkelt trimmer seg ut, fordi den iherdig “gnager” de litt store grenene over ved å fortsette å kjøre fram og tilbake helt til det lykkes.

Med gresstrimmerbladet kan du klippe kantene på plenen perfekt, men også her er det forskjell på effektiviteten fordi en del trimmere ikke klarer å klippe over tørre gresstuster.