Løvsuger: Velg en løvsuger til disse oppgavene!

En løvsuger er et effektivt redskap til å suge opp nedfallsløv med.

Hva er en løvsuger?

En løvsuger beskrives best som en kraftig støvsuger du kan bruke utendørs, som er beregnet til å suge opp nedfallsløv. Løvsugerens munning er vesentlig større enn en vanlig støvsuger. Det betyr blant annet at den har et større sugeområde og dermed blir det enklere å suge opp mange løv på en gang. Løvsugeren fås enten som løvsuger på bensin eller løvsuger på batteri.

Løvsuger på bensin eller løvsuger på batteri?

Det er vanskelig å si noe bastant om du bør velge en bensindrevet løvsuger eller en batteridreven løvsuger når du skal ta opp kampen mot løvet. Det kommer an på ditt behov - som også er tilfellet med mange andre verktøy. Har du en hage på 200 - 400 m2, klarer det seg ofte med en løvsuger på batteri. Det krever naturligvis at du skifter batteri, og derfor kan det være en god ide å ha et ekstra batteri i laderen, slik at jobben ikke risikerer å stoppe opp.

SE OGSÅ: Løvsuger test

Hvorfor velge en løvsuger med kvern?

En løvsuger med kvern har den fordelen at den kan kverne det planteavfallet den suger inn. Den innebygde kvernen kverner planteavfallet, slik at det klart for å bli blandet i komposthaugen til senere bruk.

Løvsuger: Hvorfor velge en løvsuger med kvern?

Når planteavfallet har blitt kvernet, havner det ned i løvsugerposen.

Hva er forskjellen på en løvsuger og en løvblåser?

Som navnet antyder, fungerer en løvsuger ved at den suger opp løv og planteavfall, mens en løvblåser fungerer ved at den blåser løvet i den retningen du ønsker. Løvblåseren gjør det altså mulig å blåse en stor mengde løv sammen i en bunke, for senere å kvitte deg med den.

Når er det en fordel å bruke en løvsuger fremfor en løvblåser?

Det er blant annet en fordel å bruke en løvsuger fremfor en løvblåser hvis det ligger løv på dine singelen i innkjørselen, der det kan være vanskelig å rake eller blåse bort løvet. Her er løvsugeren et effektivt redskap til å suge løvet opp, uten at steinene følger med.

Les mer om løvblåsere her.