Black & Deckers nye kjedesag har et sverd på 25 cm, og den veier kun 3,1 kg.

Black & Deckers nye kjedesag har et sverd på 25 cm, og den veier kun 3,1 kg.

Black & Deckers lille kjedesag heter GKC 1825L20-QW, og den må settes sammen, før du kan begynne å bruke den. I praksis vil det si at sverdet med kjedet skal monteres på motorhuset. Allerede her blir det klart at noen utviklere har tenkt vennlig på brukeren. Sverdmonteringen er nemlig uproblematisk og uten bruk av verktøy.

Neste overraskelse lå i justeringen av kjedespenningen, som på mange andre sager er en prøvelse som krever verktøy. På denne lille sagen løsnes en stor vingemutter en halv runde, før du justerer bort kjedeslakken på en solid ring med griperiller, og vingemutteren igjen spennes fast med fingrene. Bra løst!

Batteriet satte vi til lading mens sagen ble satt sammen, justert og fikk påfylling av kjedeolje. Ladingen av batteriet tok nesten to timer. Det er irriterende lenge hvis du bare har ett batteri. Derfor er det ønskelig med et ekstra batteri.

God kjedesag til hageeieren

Men kan et batteri på 18 volt og 2 Ah virkelig drive en kjedesag overbevisende? Det spørsmålet fikk vi raskt besvart med et rungende ja, da vi kastet oss over en stamme fra en nyfelt thuja. Det er selvsagt ikke snakk om noen sag til skogsarbeidere, men sagen imponerer likevel. Thujastammen var 10-12 cm i tverrsnitt, og den lille kjedesagen skar 15 skiver av stammen, før det kunne merkes at batteriet var i ferd med å tømmes.

Alt i alt er dette en god og letthåndterbar sag til hageeiere som av og til har behov for å sage tykke greiner og små stammer. Kjedesagen er for øvrig velbygget, med sikkerheten i orden og ikke minst en god balanse. Prisen ligger på cirka 2700 kroner.

Black & Decker GKC 1825L20 kjedesag

4/5

Totalt sett en bra kjedesag, som vi trygt tildeler fire stjerner. Men kjøp med et ekstra batteri.

Pris: 2700 kr.

+

Velbygget og gjennomtenkt kjedesag med lav vekt og høy sikkerhet. Settes sammen, justeres og vedlikeholdes uten verktøy.

-

Vi ønsker oss en raskere ladetid for batteriet. Eller enda bedre; et ekstra batteri.