Denne testen er fra 2015 - se vår nyeste test her: Test av avstandsmålere

Bruker du fortsatt en tommestokk (meterstokk) eller et målebånd til det meste av gjør det selv-prosjektene? Kanskje du tror at elektroniske måleinstrumenter bare er for de profesjonelle? Da skal du lese denne testen, der vi setter åtte laseravstandmålere i arbeid.

Med en gang målene dine passerer 200 cm, så er de elektroniske målerne faktisk mye bedre. Presisjonen faller hver gang du må flytte tommestokken for å avsette ytterligere to meter, mens du med et enkelt klikk kan måle opp til 50 meter med en laseravstandsmåler. I tillegg er den mye enklere å komme til med. Hvis du har kranglet med en tommestokk for å måle opp til et nytt vindu, så vet du hvor vanskelig det kan være. Med lasermåleren bruker du to klikk, så er du ferdig.

Men før du løper av gårde for å kjøpe en avstandsmåler, skal du lese testen vår, for pris og kvalitet harmonerer ikke alltid. Les hvilke resultater testpanelet vårt kom frem til.

DISSE HAR VI TESTET

? LASERLINER DIST. MASTER HOME ? MAKITA LD050P ? DEWALT DW03050 ? SKIL 0530 AA ? GEO FENNEL ECO DIST ? BOSCH PLR 30 C ? BILTEMA 15-220 ? PREXISO P50

Viktig ved valg av avstandsmåler

  • Skjerm. Sørg for å velge en måler med en lett lesbar skjerm med bakgrunnsbelysning. Da kan du avlese skjermen på dårlig opplyste steder.
  • Gummibelegg er viktig. Det gir et godt grep, slik at du ikke mister avstandsmåleren. Samtidig beskytter det hvis du likevel mister den.
  • Målereferanse. Her bestemmes det hvor på apparatet du måler fra. Bakkanten, forkanten eller f.eks. en utbrettbar pinne i bunnen.
  • Enhetsinnstilling. Hvis du lager noe etter engelskspråklige tegninger, kan det være en fordel at avstandsmåleren kan bruke både tommer og fot, i tillegg til det metriske systemet vi bruker.
  • Areal/volum. Beregner areal automatisk etter to målinger (l x b) og volum etter tre målinger (l x b x h). Det er kjekt når du for eksempel skal finne ut hvor mye maling eller hvor stor varmeveksler du skal kjøpe.
  • Pluss/minus. Legger en rekke mål sammen, eller trekker dem fra, slik at du slipper å dra frem kalkulatoren. Det er smart hvis du for eksempel skal finne tykkelsen på en vegg.
  • Konstant. Måler hele tiden mens du flytter måleren, helt til du har funnet en bestemt avstand, for eksempel hvis du skal avsette et mål på et gulv i en gitt avstand fra veggen.
  • Min/maks. Skal du måle inn i et hjørne, kan det være vanskelig å treffe nøyaktig i bunnen. Da velger du bare min./maks., og finner den største avstanden, som jo er i bunnen.
  • Pythagoras. Finner høyden på en vegg der du ikke kan komme til. Det er særlig praktisk hvis du skal måle opp der det er bord eller skap som står i veien.
  • Minne. Lagrer de siste målingene, så du slipper å notere målene.