1. TILBEHØR. Jo mer tilbehør som passer til maskinen, desto flere ting kan du bruke den til.

2. LED/LASERLYS er en stor fordel. Det skal være kraftig nok til å lyse opp arbeidsstedet.

3. SKIFT AV VERKTØY ska gå snabbt. skal være enkelt. Det beste er et grep til hurtigskift.

4. STARTKNAPP. Glidertypen sikrer utilsiktet start. Er det trykknapp, skal den være utstyrt med en sikkerhetsblokkering.

5. HÅNDGREP skal ha sklisikre overflater og god plass til hånden.

6. HASTIGHETSREGULERING. Du har best kontroll hvis du kan regulere hastigheten på et hjul.

7. BATTERI. Vi foretrekker to batterier, slik at du kan jobbe selv om et batteri lades.

8. BATTERIINDIKATOR skal det være, så du enkelt kan avlese hvor mye strøm som er igjen.

LES OGSÅ: Slik bruker du en multikutter

3 VARIANTER AV BLADFESTE TIL MULTIKUTTEREN

Tidligere måtte maskin og tilbehør komme fra samme merke – ellers passet ikke tingene sammen. Men med det relativt nyutviklede Starlock-festet, er dette heldigvis fortid.

Nå passer tilbehøret på alle merker med et såkalt 12-punktsfeste, og det vil i praksis si de aller fleste multikuttere på markedet. I tillegg til å være ny felles standard, er Starlock i stand til å overføre enda flere krefter fra maskinen til bladet i forhold til tidligere bladfester.

LES OGSÅ: Test av multikuttere

Starlock finnes i tre forskjellige varianter: Starlock, Starlock PLUS og Starlock Max, som passer til maskiner i tre forskjellige ytelsesklasser.

MULTIKUTTERENS VIKTIGE FUNKSJONER

Enkelt skift av verktøy. Det er de mange forskjellige typene tilbehør som gjør multikutteren så smart. På noen modeller klarer du verktøyskiftet ved bare å trykke på en knapp. På andre modeller er du dessverre nødt til å finne frem en gammeldags unbrakonøkkel.

Multikutter - velg riktig multikutter

Stort utvalg av tilbehør er verdt å gå etter. Det er stor forskjell på hvor mye tilbehør du får med sammen med en maskin du kjøper. En dyr maskin med mye tilbehør, kan fort vise seg å være et bedre kjøp enn en billigere maskin, der du må kjøpe det meste av tilbehøret i tillegg.

Multikutter - velg riktig multikutter

Dreibart hode. Bladene kan snus, slik at du enklere kan komme til der du vil. På noen maskiner kan du også dreie hodet bakover, slik at det blir ekstra enkelt å finne riktig arbeidsvinkel.

Multikutter - velg riktig multikutter