Se testvinnerne fra 2021

I 2021 har vi testet omkring 200 verktøy hos Gjør Det Selv. Her finner du de 17 maskinene som stakk av med tittelen “Testvinner” i stortestene våre.

Den kompakte og sterke motorsagen på batteri er blant de feteste verktøyene vi har hatt fornøyelsen av å teste i 2021.

Når vi tester verktøy, gjør vi det skikkelig. Og når jeg planlegger testene våre, gjør jeg mitt beste for at vi skal etterligne de prøvelsene maskinene stilles overfor i den virkelige verden.

Testene blir alltid utført nøyaktig likt for alle maskinene som er med i testen. Derfor er resultatene sammenlignbare og målbare, og maskinene kan enkelt settes opp mot hverandre.

Derfor:

  • Når vi tester motorsager, er det vanlige furustolper vi kapper opp i små skiver
  • Når vi måler styrken til hekksakser, skjer det ved hjelp av rundstokker i forskjellige størrelser
  • Når vi skal måle hastigheten til bor- og skrumaskiner, så er det vanlige treskruer vi skrur inn mens vi tar tiden.

I denne artikkelen har vi samlet de 17 maskinene som klarte seg aller best i stortestene våre i 2021, og derfor stakk av med tittelen “Testvinner.”

/Martin Mogensen
Testredaktør hos Gjør Det Selv

De 17 Testvinnerne

Test stikksag: METABO STEB 65 QUICK 1

METABO STEB 65 QUICK er en glimrende allrounder, som både er hendig, enkel å betjene, rask og presis, mens den leverer en glimrende snittkvalitet. Kvaliteten er bra, og maskinen er solid. For eksempel er sålen en stålplate på et understell i støpt aluminium – ikke kun av platemetall, som på de fleste andre i denne prisklassen.

Sett til 659 kroner

Test sirkelsag: METABO KS 66 FS 2

METABO KS 66 FS er stor,
tung, sterk og bunnsolid. Det er tyde-
lig at Metabo har hatt profesjonelle
og krevende håndverkere i tankene
da de designet denne maskinen.
I løpet av 18 sekunder sager den to meter i en 19 mm OSB-plate.

Sett til 3526 kroner med føringsskinne

Enhånds motorsag test: MAKITA DUC254Z 3

MAKITA DUC254Z har et sverd på 25 cm. Likevel er hele maskinen kun 51,5 cm, noe som gjør den lett å hånd- tere. Derfor er det imponerende at den på 1 minutt og 25 sekunder kan kappe en 10 x 10 cm stolpe 10 ganger. På én opplading klarer den 42 snitt med et 4,0 Ah batteri.

Sett til 2620 kroner, uten lader og batteri

Stangsag test: HUSQVARNA 115IPT4 4

HUSQVARNA 115IPT4 var i en klasse for seg da seks stangsager skulle krysse klinger – eller kjeder. Mens de andre deltakerne leverte kjedehastigheter omkring 5 m/s, kan Husqvarnaen prestere hele 10 m/s. Da en rundstokk på 35 mm skulle kappes tre ganger – i tre meters høyde – klarte testvinneren oppgaven på bare 12 sekunder. Den nest beste deltakeren brukte 20 sekunder mens den tregeste måtte bruke hele 52 sekunder. Batteriet på 36 volt og 2 Ah kan dessuten klare hele 118 snitt per opplading.

Sett til 3199 kroner med lader og 2 Ah batteri

5

MAKITA DHP483Z er en enormt gjennomført maskin. Både kvalitet og ergonomi er på topp, og selv om prisen ikke er voldsomt høy så merkes det tydelig at Makita er vant til å lage elektrisk verktøy i toppklasse. Makitaen var testens raskeste til vanlige treskruer. Og selv om den måtte ta til takke med en delt tredjeplass da det kom til de mer krevende karmskruene, så løste den oppgaven med overskudd i et jevnt tempo.

Sett til 1686 kroner uten lader og batteri

Drill 12 volt: Makita DF332D 6

MAKITA DF332D er et impo- nerende lite kraftverk, som både er lynrask og full av kraft. Med en lengde på bare 16 cm kan den enkelt komme til på trange steder.

Sett til 1385 kroner med lader og 2 stk. 2 Ah batterier

Meiselhammer test: EINHELL TE-DH 1027 7

EINHELL TE-DH 1027 veier bare 11,1 kg. Og selv om det umiddelbart kan høres tungt ut, så er det en lettvekter blant meiselham- mere. Den kan derfor brukes
både vannrett og loddrett, noe som er en klar fordel. De voldsomme vibrasjonene absorberes delvis i en liten støtdemper i håndtaket, og det har derfor lyktes Einhell å lage en meiselhammer med overraskende god ergonomi – verktøytypen tatt i betraktning.

Sett til 3699 kroner

Batteridrevet gressklipper test: Husqvarna LC 347iVX 8

HUSQVARNA LC 347IVX leverte testens flottes- te klipperesultat. I det lave gresset var det helt tett løp. Under skallet er det plass til et ekstra batte- ri, som dermed dobler rekkevidden mellom testens fire beste, men i det høye og mer krevende gresset stakk Husqvarna fra konkurrentene. Straks du får maskinen mellom hendene, merkes det at det er snakk om høy kvalitet i en solid og gjennomtenkt maskin, med fine detaljer som et brukervennlig betjeningspanel, dobbel batteriindikator og plass til et ekstra batteri.

Sett til 7199 kroner uten lader og batteri

9

BLACK+DECKER STC1820PC-QW er med i teten i alle fire deltester. Ergonomien er på topp med trimhjul og mange innstillingsmuligheter. I tillegg noterer vi med glede at du kan velge mellom to hastigheter på trimmeren – en til smale kanter langs husveggen og en til høyt og tett gress.

Sett til 1576 kroner med lader og 2 Ah batteri

Test av høytrykksvaskere: HUSQVARNA PW 125 10

HUSQVARNA PW 125 har flere fine detaljer, selv om prisen er presset godt ned. Slangen, som klart er blant testens beste, kan rulles opp på en praktisk trommel. I tillegg har testvinneren praktisk oppbevaring på baksiden til alle medfølgende deler i toppkvalitet.
Solide hurtigkoblinger gjør det enkelt å skifte mellom forskjellig tilbehør.

Sett til 1699 kroner

Plenlufter test: HUSQVARNA S138C 11

HUSQVARNA S138C var ikke testens raskeste, men den var den mest effektive. På 4 m2 fjernet den 4,4 kg mose og vissent gress. Det meste
endte i oppsamleren, og plenen måtte derfor ikke gås over med rive. Enda en klokkeklar testvinner fra Husqvarna.

Sett til 3299 kroner

12

EINHELL GE-CH 36/65 LI har et imponerende sverd på hele 65 cm med en tannavstand som gjør det mulig å gape over halvtykke greiner. Vekten er på litt over 5 kg, så vi forventet derfor litt av en muskelbunt. Og vi ble ikke skuffet. Selv testens mest krevende rundstokker på
25 mm ble klippet over uten store problemer. Det som likevel overrasket mest var ut- holdenheten på 91 minutter, noe som var hele 16 minutter lenger
enn testens nummer to.

Sett til 3000 kroner med lader og 2 stk. 3 Ah batterier

Stor vinkelsliper: EINHELL TE-AG 230 13

EINHELL TE-AG 230 er både gjennomført og billig. Derfor stikker den store maskinen til 230 mm kutteskiver av med tittelen som både testvinner og godt kjøp. I styrketesten ble betonghellen kuttet to ganger på bare 57 sekunder. Den gode ergonomien skyldes en fornuftig vekt på 5,5 kg, kombi- nert med muligheten for å rotere det bakerste håndtaket og montere støttegrepet i tre forskjellige posisjoner.

Sett til 1299 kroner

Test multikutter: RYOBI RMT300-SA 14

RYOBI RMT 300-SA er i stand til å kappe en karmlist på 65 x 12 mm på 8 sekunder. Dessuten kan hodet vinkles, slik at den allerede allsidige maskinen blir enda mer allsidig.

Sett til 1599 kroner

15

DEWALT DCW604 er så sterk at du glemmer at den går på batteri. Og uten den irriterende ledningen kan du jobbe
friere. Justeringsmulighetene er mange, og overfresen er enkel å håndtere. Prisen er høy, men du får hva du betaler for.

Sett til 4650 kroner med lader og 4 Ah batteri

Test eksentersliper: AEG BEX 18-125-0 16

AEG BEX 18-125-0 er en solid maskin med en vekt på hele 2,1 kg. Den ligger derfor godt og sikkert på underla- get, der den gjør en effektiv jobb. Da vi skulle slipe vekk en tegning i hastighetstesten, klarte AEG oppgaven på
18 sekunder – 8 sekunder raskere enn den nest beste.

Sett til 1099 kroner uten lader og batteri

Løvblåser test: DEWALT DCMBL562 17

DEWALT DCMBL562 er i vanlig god DeWalt-kvalitet med en ergo- nomi på topp. Det skyldes spesielt en god balanse kombinert med et velformet håndtak, som går igjen på det meste elektrisk verktøy fra DeWalt. I styrketesten ble en badeball blåst hele 2,45 meter opp i luften. Her ble den hengende i 12 minutter og 7 sekunder, til batteriet på 5 Ah var kjørt tomt.

Sett til 2288 kroner uten lader og batteri

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy