Effektiv grovsliper

Bosch PWR 180 CE er laget for å fjerne puss, lakk, tapet, gammelt flislim og sågar betong. Du skifter skive etter oppgaven – og det virker!

Bosch er klare med en slipemaskin til alle vanskelige underlag. Det medfølgende filterbokssystemet fungerer bra – men ikke like godt som en verkstedstøvsuger.

Bosch har lansert et helt nytt “veggbearbeidingssystem”. Det er en kraftig og ganske tung maskin til bearbeiding av en lang rekke bygningsoverflater inne og ute, og maskinen minner i oppbyggingen om en stor vinkelsliper.

Denne slipemaskin skiller seg likevel ut ved å ha et kraftig innebygget sug til støvet, og leveres med slange og en støvcontainer med filter.

Slipemaskin med mange muligheter

Det mest interessante med systemet, er uten tvil det store programmet av slipende, børstende, perforerende, betonggnagende og i tillegg polerende skiver og forsatser, som maskinen kan utstyres med. Totalt sett gir de muligheten til å utføre en lang rekke forskjellige arbeider på vegger, gulv og tak. Til og med metallemner som skal ha fjernet rust eller maling, kan du slipe på.

Effektiv grovsliper

Vi prøvekjørte maskinen på en avskallet, pusset murvegg, og den ble effektivt renset på kort tid. Suget til filterboksen er dog ikke like kraftig som fra en god verkstedstøvsuger. Men har du en slik, kan den faktisk også kobles til.

Ved levering følger det med en bakskive til borrelåsmontering av slipepapir, et hode med stive kunststoffbørster og et spesialhode til perforering av tykke lag med tapet. Du kan i tillegg kjøpe flere andre skiver til grovsliping av for eksempel puss, fjerning av flislim eller diamantskiver til bearbeiding av betongflater. Alt i alt en stor hjelp til det tunge og litt kjedelige forarbeidet ved mange renoveringsprosjekt.

Tung og litt støyende slipemaskin

Maskinen veier snaut fire kilo, noe som er ganske mye når du skal jobbe med maskinen løftet, særlig om du skal slipe i tak. Den store motoren og det kraftige suget gjør dessuten maskinen ganske støyende, og vi anbefaler derfor også at du bruker hørselvern under arbeidet. Vi har sett Bosch PWR 180 CE til 2995 kroner.

Akkurat nå leser andre ...