Pistolgrepet og den fremre håndstøtten gir godt hold på maskinen.

Pistolgrepet og den fremre håndstøtten gir godt hold på maskinen.

Denne vinkelsliperen ser litt annerledes ut, fordi den ligner en stor maskin av den typen som bruker 230 mm skiver. Men det gjør den ikke, for den er laget for de små 125 mm skivene, som er litt lettere å komme til med der plassen er trang.

Maskinen er laget med et pistolgrep bakerst og et sidegrep foran, som de store maskinene. Du holder altså ikke rundt selve motorhuset, som på vanlige 125 mm vinkelslipere. Vi ble raskt vant til forandringen. Etterpå ble det en fryd å bruke maskinen.

LES OGSÅ: Bli ekspert på vinkelslipere på 5 minutter

Støysvak vinkelsliper

Oppstarten er ganske myk, maskinen prøver ikke å vri seg ut av hendene dine. I tillegg er den behagelig støysvak, sammenlignet med ledningsmaskiner. Den er litt svakere enn ledningsmodeller, men vi fikk kappet mange stålstenger på én opplading av batteriet. Vekten er litt høyere enn på 230 volts maskiner, men du slipper ledningen.

LES OGSÅ: Test av vinkelslipere

Stanley FatMax 18 volts vinkelsliper FMC761M2

4/5

Hendig og sterk vinkelsliper. Den bruker de små 125 mm skivene, men betjenes med to hender, som en stor maskin. Det er en fordel, fordi du dermed får et godt grep på den halvtunge maskinen.

Pris: Cirka 3500 kroner, inkludert lader og to batterier

+ Behagelig og sterk.
÷ Tyngre enn en ledningsmaskin.