Vinkelsliper test: Vi tester 8 vinkelslipere på ledning

En vinkelsliper er et ganske enkelt verktøy, og maskinene i testen er til forveksling like. Men når vi begynner å jobbe med maskinene, oppleves sikkerheten veldig forskjellig blant de åtte deltakerne.

Går det galt med en vinkelsliper, kan det fort gå veldig galt. Nettopp derfor har vi valgt å vekte sikkerheten høyest i denne testen.

LES OGSÅ: Test av vinkelslipere på batteri

Simple vinkelslibere

Alle maskinene i testen er enkle utgaver med basisfunksjoner, som kan kjøpes for 800 kroner, eller mindre. De består i all sin enkelhet av en motor som driver en spindel rundt. Spindelen er utstyrt med gjenger, slik at forskjellige slipe-, skjære- og boreverktøy kan spennes fast.

Utover litt forskjell i dreiemoment og turtall, er det ikke avgjørende forskjell på motorene. Det er på sikkerhet maskinene skiller seg fra hverandre.

LES OGSÅ: Bli ekspert på vinkelslipere på 5 minutter

Slik har vi testet vinkelsliperne:

Sikkerhet
For å bedømme sikkerheten, har vi tatt tiden på hvor lenge skivene fortsetter å rotere etter at motorene kuttes. Vi vurderer også om du kan få godt grep på vinkelsliperne, og ser om de har myk oppstart.

Styrke
Vi måler hvor raskt vinkelsliperne, med friske skiver fra samme produsent, kan skjære 10 ganger gjennom et ¾"-vannrør.

Ergonomi
Vi har veid og målt, samt vurdert plasseringer på knapper og håndtak. Disse tingene avgjør hvor gode testdeltakerne er å jobbe med.

Uavhengig test

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 8 vinkelsliperne:

  • HITACHI G 13STA
  • BOSCH GWS 7-125
  • BOSCH PWS 700-115
  • EINHELL TC-AG 125
  • MAKITA GA5030R
  • AEG WS 8-125 S
  • RYOBI RAG600-115
  • DEWALT DWE4057

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvordan de åtte vinkelsliperne klarte testen vår.

Vinkelsliper på batteri?

Motoren i vinkelslipere på batteri har blitt så sterke at du lett kan investere i en vinkelsliper på batteri. De nye modellene på batteri er dog dyrere enn vinkelsliperene med ledning. Her kan du se vår nyeste test av vinkelslipere på batteri