Test av sprøytepistoler

En ordentlig sprøytepistol er gull verdt hvis du skal male profilert panel, gjerder, stakitt eller andre ting med krinkelkroker, der det er tidskrevende og vanskelig å bruke pensel. Den kan også brukes til store, glatte veggflater, hvis du velger riktig modell.

Om testen

En malesprøyte er helt suveren når det skal males panelbord i tak og på vegger, utvendig trekledning og gjerder. Den kommer nemlig for alvor til sin rett der det er vanskelig å male med en pensel.

Tiden er en viktig faktor når du skal bestemme deg for om du vil male noe med sprøyte. Det tar nemlig tid å dekke ordentlig til før du starter opp sprøyten. Derfor er det ikke sikkert at en malesprøyte tidsmessig kan hamle opp med malerullen på glatte vegger.

De maskinene vi har testet, kan bruke mange malingstyper, bare konsistensen (viskositeten) er den riktige. Du skal derfor også regne med å bruke tid på å fortynne malingen før du maler. Men når du først har funnet riktig blandingsforhold, er det enkelt. Vi har testet fem populære modeller, og funnet en klar vinner til en fornuftig pris.

VI HAR TESTET DISSE SPRØYTEPISTOLENE:

  • BLACK & DECKER BDPS400
  • MEEC 059-079
  • WAGNERW890 FLEXIO
  • BOSCH BPFS5000E
  • BILTEMA ES650

LES OGSÅ: Bli ekspert på malingssprøyter på 5 minutter

Last ned hele testen nå

Last ned magasinartikkel nå

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Verktøy