Stihls nye støvsuger er laget for å suge opp støv og sagflis fra verkstedet og byggeplassen, og la det være nevnt med en gang: disse oppgavene utfører den ganske så bra.

Vi trakk med oss SE 62 E på et byggeprosjekt, og utsatte den for alt fra sagflis, via gipsstøv til det fineste murstøvet fra en vegg som skulle rives. Alle oppgavene klarte den med et godt sug.

Støvsugeren er utstyrt med de vanligste munnstykkene, slik at du for eksempel kan komme til på trange plasser eller støvsuge med børste på.

Det er også et strømuttak til verktøy inne bygget i fronten på støvsugeren. Når verktøyet er plugget inn der, starter støvsugeren opp samtidig som du trykker på startknappen til verktøyet.

I tillegg til å suge støv, kan den også våtsuge. Og uansett om du suger tørt eller vått, er den 3,5 meter lange slangen en klar fordel. Så langt er alt bra. Vi stusser likevel over at dette er snakk om en grei, men på ingen måte prangende støvsuger, som koster cirka 1600 kroner. Både selve støvsugeren og røret er av plast. Og motoren har ikke ettergange når du stopper verktøyet, så alt støvet kommer ikke alltid med.

I tillegg er ikke den automatiske filterrensingen overbevisende. Dette synes vi er litt pussig, for Stihl står nemlig for noe av det ypperste på markedet på så mange andre områder. Men når det gjelder støvsugere, er ambisjonene åpenbart lavere.

STIHL SE 62 E VERKSTEDSTØVSUGER

4 stjerner

Vi gir fire stjerner til en støvsuger som er helt grei, men som ikke helt matcher Stihls til tider høye kvalitetsnivå på annet verktøy.

Pris: Cirka 1600 kroner.

+

God sugeevne, en lang støvsugerslange og mulighet for å koble til verktøy.

÷

Ingen ettergange når verktøy er koblet til. Filterrensingen imponerer ikke.