Vi har funnet batteriverktøyet som har skilt seg mest ut i 2015, og gjort seg fortjent til tittelen som årets beste batteriverktøy.

HITACHI P 18DSL

HitachiJepp, den ER veldig dyr. Men Hitachis 18 volts batterihøvel er også veldig lekker, med en 82 mm arbeidsbredde og en hastighet på 16.000 omdr./min.

Modellen kommer med to stk. 5 Ah batterier, luftkjølt lader, hardmetallblad, parallellanelegg og en robust transportkasse.

Pris: cirka 5000 kroner - www.hitachi-powertools.no

BOSCH PAS 18 LI

BoschTil små støvsugingsoppgaver lanserte Bosch i år denne smarte batteridrevne håndstøvsugeren, som nok vil havne i mange verksteder etter hvert.

Suget er nemlig kraftig nok til å ta både sagflis og mindre spon, og filterboksen er enkel å ta av maskinen når støvsugeren skal tømmes.

Pris: cirka 700 kroner (uten batteri og lader) - www.bosch.no

MAKITA DMR106B

Makita

En robust arbeidsradio på batteri har du glede av igjen og igjen, og med sin ledningsfrie forbindelse mellom radio og telefon, har Makita i år satt nye standarder.

Radioen kan kobles til strømnettet eller bruke alle Makitas batterier fra 7,2 til 18 volt. En USB-utgang gjør det mulig å lade mobilen på radioen, og det er også tilkobling til MP3/ipod/iphone via 2 AUX-kontakter.

Pris: cirka 2000 kroner - www.makita.no

DEWALT XR DCV582

Dewalt

Ved hjelp av et smart, vaskbart spesialfilter, har Dewalt fått laget en kjekk liten støvsuger på 4,5 kg, som kan suge både vått og tørt.

Støvsugeren kan brukes på både 14,4 og 18 volts batterier, i tillegg til 230 volt. Det effektive HEPA-filteret samler 99,97 % av alt støv og småpartikler ned til 0,3 micron.

Pris: cirka 1800 kroner (uten batteri og lader) - www.dewalt.no

SKIL 2055 MA

Skil

Fugepistoler på batteri er ganske vanlig, men prisene er som regel ikke for gjør det selv-folk. Men nå har Skil laget en kjekk modell innenfor en grei prisramme, samtidig som den har fin presisjon og en justerbar hastighet.

Når du skal ha et stopp i fugingen og slipper knappen, trekker stempelet seg automatisk litt bakover. Dermed unngår du det vanlige klinet og grisingen med fugemasse som ellers bare fortsetter å komme ut av patronen, selv om du har sluppet trykket.

Pris: cirka 1000 kroner - www.skil.no

RYOBI R18N18G-0

RyobiDen tiden da spikerpistoler kun kjørte med bråkete kompressorer eller dyre gasspatroner, er forbi. For her har batterienes utvikling virkelig skapt en effektiv forskjell.

Som en del av deres store 18 volts ONE+system, lanserte Ryobi i år deres versjon av en kraftig spikerpistol i profesjonell kvalitet, som virkelig skyter godt. Den klarer spiker fra 16 til 51 mm, og fyrer av helt opp til 60 spiker i minuttet. Et 1,5 Ah batteri rekker til hele 700 skudd på én enkelt opplading. Da er det bare å sette i gang.

Pris: cirka 2200 kroner (uten batteri og lader) - no.ryobitools.eu

METABO PA 14.4-18 LED-USB

MetaboFor alle som allerede har et Metabo-batteri, kom det i år en særdeles praktisk liten nyhet.

Den tyske produsenten har nemlig laget en batteridrevet arbeidslampe med USB-utgang på baksiden. Det betyr at du enkelt kan overføre strøm fra batteriet til for eksempel telefoner og nettbrett. Den kombinerte strømadapteren/lykten kan brukes sammen med alle Metabos 14,4 og 18 volts batterier med slide-funksjon.

Pris: cirka 400 kroner www.metabo.no

Er du abonnent? Her kan du også se årets verktøy

Som abonnent på magasinet, kan du laste ned hele oversikten over årets verktøy – dermed er ønskelisten til jul klar!

Er du ikke abonnent, kan du bli det her for bare 19 kr. Du får et abonnementsnummer med en gang, slik at du kan opprette en profil og få tilgang til HELE Gjør Det Selv.