Det er sjelden at du finner det store utvalget, det nyeste og de sjeldne verktøygodbitene i byggevaremarkedene. På internett er butikkene og fabrikantene frampå med det aller nyeste. Og dessuten er det mye inspirasjon og kunnskap om verktøybruk å hente for alle som er glade i håndverk og verktøy.

Er det trygt å handle på nettet?

Ja, det er det. Det er ingen stor risiko for misbruk av bankinformasjon, så lenge du ikke handler grovt uforsvarlig, f.eks. ved å gi fra deg pinkode eller lignende. Lovgivningen gir faktisk den absolutt beste beskyttelse når det gjelder bruk av Visa/Mastercard o.l. på internett.

Hvem skal betale momsen?

Når du importerer varer må du forskuddsbetale vare og frakt – pass på at avsenderlandets moms (VAT på engelsk/MwSt på tysk) ikke er med i prisen. Når varen fortolles (gebyr 97 eller 196 kr hos Posten), ilegges du vanligvis ikke toll, men merverdiavgiften beregnes ut fra importverdien inkl. frakt og forsikring. Tollbehandlingsgebyret kreves inn av posten eller annen transportør. Merverdiavgiften kan komme på samme blankett eller blir innkrevd separat, avhengig av transportør.