Eksoskjelettet gir deg overmenneskelig styrke, slik at du i fremtiden er i stand til å håndtere meget tungt verktøy.

Eksoskjelettet gir deg overmenneskelig styrke, slik at du i fremtiden er i stand til å håndtere meget tungt verktøy.

Bli sterkere med et utvendig skjelett

Ideen har oppstått i forsvarsindustrien, men allerede nå er eksoskjeletter, altså skjeletter til å ta på utenpå kroppen, en del av industrien. Skjelettet gir deg overmenneskelig styrke, slik at du slipper vekten av tungt verktøy, eller du kan løfte enorme ting uten å bruke krefter.

Med tiden kan ideen ende opp hjemme hos huseiere, eller som utleieverktøy i byggvarehusene. Da kan du i fremtiden løfte tunge materialer og håndtere tungt verktøy, nesten uten å bruke krefter.

La verktøyet styre bevegelsene dine

Alt skal være enkelt å gå til, slik at vi kan skape resultater med færre forberedelser og mindre øvelse. Dette fenomenet har den israelske professoren i ”computer science” ved det jødiske universitet i Jerusalem, Amit Zoran, forsket i.

Et helt håndgripelig resultat, er en prototype – en slags liten håndfres, som ikke bare styres av hånden som fører den, men også av en datamaskin. Den kjenner formen du skal frese, og stopper fresen hvis du havner utenfor det fastlagte mønsteret.

DETTE ER OGSÅ FREMTIDEN …

? Intelligente roboter overtar arbeidet ? Vi trekker ut støpselet og dropper bensin ? Vi kler på oss verktøyet ? Vi printer ut de delene vi har bruk for ? Komputere gir oss nye egenskaper

LAST NED HELE ARTIKKELEN, og se hva du kan glede deg til om 5, 10 og 20 år.