Cookies- og Brukervilkår


Få trådløst nett
i HELE huset

Svikter den trådløse internettforbindelsen noen steder i huset? Les i så fall med her. Det er nemlig mye du kan gjøre selv, for å få nettverket til å rekke lenger. Også uten den minste peiling på datakommunikasjon.


Huset bremser signalet: Bærende vegger, tunge møbler, lukkede dører og til og med speil gjør wi-fi-signalet svakere. Derfor må du kanskje flytte routeren.

De fleste nordmenn har etter hvert fått trådløs internettforbindelse hjemme. Det gir deg muligheten til å koble datamaskiner, nettbrett, spillkonsoller, smart-TV, smarttelefoner og alt muligt annet til nettet, uten å måtte krongle med lange, irriterende kabler.

Det krever bare et modem og en trådløs router (ofte samme enhet), som kan sende signalet videre fra kontakten i veggen til resten av huset.

Når det trådløse nettverket ikke rekker

Men hos mange rekker ikke det trådløse nettverket alltid helt ut i alle rommene i huset. Det kan være ganske belastende, hvis hjemmekontoret eller rommet til tenåringen ikke kan komme i kontakt med nettverket og omverdenen.

Ofte er dette dog vår egen skyld, og dermed også noe vi kan løse ganske enkelt. Sannsynligvis har du gjort samme feil som mange av oss andre, hvis du opplever problemer med rekkevidden til nettverket. Feilen har du gjort uten å være klar over det.

Hvor er routeren plassert?

I tillegg til kvaliteten på det tekniske, altså modemet og routeren (ofte samme enhet), som du normalt har fått fra internettleverandøren din, er det en rekke forhold som kan gjøre det vanskelig for de trådløse signalene å nå frem til alle deler av huset.

Står for eksempel routeren på gulvet, mot en yttervegg i et rom med lukkede dører, så har du, uten å være klar over det, gjort veldig mye allerede for å begrense signalstyrken.

Les med her, og få en rekke gode råd til hvordan du sikrer deg mot disse, og flere andre klassiske feil. Deretter er det snart full styrke på signalet, og forbindelse i hele huset.

3 veier til god forbindelse

I artikkelen viser vi deg tre trinn som kan løse wi-fi-problemene:

1. Oppdater utstyret
Er routeren flere år gammel, skal du begynne her.

2. Plasser routeren optimalt
Den mest vanlige feilen vi gjør, er å plassere den signalgivende routeren helt feil i forhold til både rommenes oppdeling og plasseringen til datautstyret som trenger signaler.

3. Forleng signalet
Det kan ofte være vanskelig å flytte routeren til den mest optimale plasseringen. Men fortvil ikke, med enkel teknikk, kan du forlenge signalets rekkevidde ut til de fjerneste hjørnene i huset.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få utdypende veiledninger til hvert enkelt trinn.LES OGSÅ: Få raskere internettforbindelse og stream uten pauser

Relaterte artikler

 • GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  17/10 Det finnes mange gode eksempler på ting fra IKEA som for eksempel er bygget inn i en vegg eller har fått en ny, smart funksjon. Få inspirasjon her!

 • Bedre akustikk på enkelt vis

  Bedre akustikk på enkelt vis

  12/09 PYTT Living har en akustikkdempende løsning, som er en fryd for både øyne og ører. Platene henges bare rett på veggen.

 • Usynlig hylleoppheng

  Usynlig hylleoppheng

  23/08 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvordan du kan sette opp en hylle uten synlig oppheng, og med sikkerhet for at hyllen ikke faller ned. Denne hyllen skal brukes til å plassere bilder på, og til det formålet er et stykke ...

 • Elegant gallerihylle

  Elegant gallerihylle

  22/08 VIDEO: Vil du ha familiebildene eller de små maleriene til å henge ved siden av hverandre, og samtidig ha mulighet for å skifte litt ut en gang iblant, så er denne gallerihyllen tingen. Dessuten er den veldig lett å lage.

 • Spar tid og penger med 3D-program

  Spar tid og penger med 3D-program

  28/07 Tegn FØR du bygger om – og luk unna feilene på tegnebrettet! Vi har funnet et godt 3D-tegneprogram, som sparer deg for både tid og penger.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Få trådløst nett i HELE huset
 • Få trådløst nett i HELE huset

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss