Cookies- og Brukervilkår


18 volts bor-/skrumaskiner

De små 18 volts bor-/skrumaskinene er nesten geniale. De er sterke, og verken for store eller for tunge. Det er ikke rart de er blitt så populære de senere årene. Vi har testet 12 forskjellige maskiner, slik at du er forberedt til ditt neste besøk i byggvarehuset.

Vi har valgt å sette søkelyset på 18 volts maskiner i et overkommelig prisleie, i denne testen av de populære bor-/skrumaskinene. Dette er nemlig maskiner som ligger veldig nært maskinene som brukes på byggeplasser.

De 12 maskinene vi har testet, er ganske like av utseende, så vi prøver å finne ut om det er forskjeller. Vi har lagt vekt på å finne sterke, gode maskiner, som ligger godt i hånden og er lette å betjene. Dette har vi lyktes med, noe du vil finne ut mer om på de neste sidene. Prisene holder seg stort sett under 2000 kroner. Det er slett ikke galt for et av de mest brukte verktøyene som finnes i verktøykasser rundt om .

Alle de viste prisene er inkludert lader og to batterier. Prisene varierer faktisk ganske mye på enkelte maskiner. Men sjekk størrelsen på batteriet, for det er som regel der leverandørene sparer når de lager tilbudspriser. Prøv gjerne maskinen i en butikk også, da finner du ut om den passer deg.

DISSE HAR VI TESTET

HITACHI
DS 18 DJL
MAKITA
DDF 456 RYJ
DEWALT
DCD 771 C2
BOSCH
PSR 18 LI-2
METABO
BS 18 QUICK
AEG
BS18 G2 LI-152C
SKIL MASTERS
2899 MA
RYOBI
RCD 18022L
STANLEY FATMAX
FMC 600 D2
BLACK+DECKER
ASD 184 KB
AUTOSENSE
WORX
WX 166.3
COTECH
LX DD 18


Viktig ved valg av bor-/skrumaskin

 • Batteriet skal være lett å av- og påmontere, og et eller annet sted skal du kunne avlese hvor mye strøm som er igjen. Du skal også kunne få kjøpt nye batterier, når de gamle ikke duger lenger.
 • Håndgrepet skal passe godt til hånden og være utstyrt med sklisikkert, mykt belegg der du skal holde. Sjekk også balansen. Er den for dårlig, kan du få vondt i håndleddet og underarmen i løpet av kort tid.
 • Start-/stoppknappen skal sitte så du lett kan nå den med pekefingeren. Den skal også være følsom, da det som regel er den knappen du bruker til å styre hastigheten med.
 • Omskifteren mellom frem- og tilbakedreining skal være lett å betjene. En knapp som skyves fra side til side med tommelfingeren er lettest.
 • Gir. De fleste skrumaskiner har to gir, der det laveste er “krabbegiret”, beregnet til store skruer i hardt materiale. Det høye giret er til borearbeid i høy hastighet.
 • Momenttrinn kan oftest justeres i 15-20 nummererte trinn. Sjekk at det er lett å skifte trinn, også med arbeidshansker på. Har du mulighet til det, så sjekk momentene i butikken ved å skru en skrue inn i treverk.
 • Selvspennende borchuck gjør at du raskt kan skifte mellom bor og skrubits. Den spenner dog ikke selv, du må holde fast på chucken mens du aktiverer startknappen. Sjekk om den er behagelig å holde på når du spenner chucken fast og opp, og om den holder ordentlig fast på bor og bitsholderen.
 • LED-lys. Et godt lys akkurat der du skrur eller borer, er nødvendig. Når du prøver maskinen i butikken, så prøv med et bor og en skrubits montert i chucken. Lyser lampen der den skal, eller skygger borchucken for stedet du skrur eller borer?

Relaterte artikler

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

 • Åtte laseravstandsmålere i stor test

  Åtte laseravstandsmålere i stor test

  03/08 Elektroniske laseravstandsmålere har fått overkommelige priser for gjør det selv-folk. Vi har gjennomtestet åtte avstandsmålere i et rimelig prisleie.

 • Test av hekksakser

  Test av hekksakser

  08/04 Det finnes mange hekksakser på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 av de mest vanlige modellene for å finne ut hva de kan, og hva du kan forvente av dem.

 • Test av små sirkelsager

  Test av små sirkelsager

  19/02 Sirkelsagen er uovertruffen når du skal sage i tynne plater, bord og lekter. Den er både rask, sterk og sager rett. Vi har testet åtte små sirkelsager med ledning, som skal kunne dekke de fleste oppgaver i hjemmet. Her kan du ...

 • Test: skrumaskiner

  Test: skrumaskiner

  03/11 Vi har testet 12 forskjellige skrumaskiner, og funnet noen veldig gode.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av 18 volts bor-/skrumaskiner 2015
 • Test av 18 volts bor-/skrumaskiner 2015
 • Test av 18 volts bor-/skrumaskiner 2015
 • Test av 18 volts bor-/skrumaskiner 2015

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss