RUNDT BOR-/SKRUMASKINEN:

1. BORCHUCK: På små modeller er borchucken kun 10 mm. På en 18 volts maskin bør den være 13 mm, så du kan bore med tykkere bor.

2. MOMENT: En god 18 volts maskin bør ha minst 10 momenttrinn, som kan justeres enkelt.

3. GIR: Alle modeller har to gir. Noen modeller har tre gir.

4. HUS: På dyre modeller er huset støpt i kvalitetsplast eller metall, slik at maskinen kan tåle en mer hardhendt behandling.

5. INNMAT: På dyre modeller er all plast/nylon erstattet av metall. Det gir maskinen en lengre levetid.

6. LYS:Noen modeller har LED-lys i fronten. Det er en fordel når du jobber på steder med svakt lys.

7. GREP:Med mykt belegg, får du godt grep om maskinen.

8. BATTERI: Jo flere amperetimer, desto lengre tid kan du jobbe uten å lade opp.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Test av 18 V bor-/skrumaskiner

VIKTIGE FUNKSJONER PÅ BOR-/SKRUMASKINEN

**BALANSE:** Du jobber ofte ganske lenge om gangen med en bor-/skrumaskin. Hvis maskinens balanse er god, kan du jobbe over lengre tid uten å bli sliten i armen.

BALANSE: Du jobber ofte ganske lenge om gangen med en bor-/skrumaskin. Hvis maskinens balanse er god, kan du jobbe over lengre tid uten å bli sliten i armen.

KAPASITET: Antallet amperetimer (Ah) på batteriet forteller hvor lenge du kan jobbe uten å lade opp. Så pass på: Maskiner på tilbud kan være billige, fordi det er spart på batteriet – eller fordi laderen bruker lengre tid på å lade det opp.

**INDIKATOR:** Er det en indikator på batteriet, kan du se om det er lenge til batteriet må lades, slik at du er forberedt.

INDIKATOR: Er det en indikator på batteriet, kan du se om det er lenge til batteriet må lades, slik at du er forberedt.

**GODT GREP:** Myke grep er etter hvert standard på maskinene. Men før du kjøper deg en ny bor-/skrumaskin, kan det være greit å sjekke om modellen passer godt til nettopp hånden din.

GODT GREP: Myke grep er etter hvert standard på maskinene. Men før du kjøper deg en ny bor-/skrumaskin, kan det være greit å sjekke om modellen passer godt til nettopp hånden din.