Cookies- og Brukervilkår


Bor og skru med 18 volt

Bor-/skrumaskinen er så uunnværlig, at alle har én – og mange har flere. De blir stadig bedre og sterkere, og det kommer hele tiden nye modeller. Derfor holder Gjør Det Selv deg ajour med en ny test av disse fantastiske maskinene.


Vi sjekket ut momentinnstillingen for å se hvor presist vi kunne plassere skruehodene i plan med treet.

Alle har en bor-/skrumaskin, og det selges store mengder av dem. Derfor utvikler produsentene dem konstant, for å forsyne et sultent marked med nye modeller, som er sterkere, bedre å arbeide med eller som kan noe nytt.

Det er grunnen til at vi med jevne mellomrom tester det som finnes på markedet, slik at vi kan fortelle deg hva som har skjedd siden sist. Dermed er du forberedt neste gang du skal kjøpe deg en bor-/skrumaskin.

Bor-/skrumaskinens vekt har stor betydning

Vekten betyr noe for ergonomien, og den avhenger av hvor stort batteri (målt i amperetimer – Ah) du bruker. Det blir opp til deg å vurdere om du vil kunne jobbe lenge uten batteriskift med en tung maskin, eller skifte batteri litt oftere på en lett maskin.

De 18 volts maskinene vi har testet denne gangen, spenner ganske vidt rent prismessig, men det er faktisk ikke en entydig sammenheng mellom pris og kvalitet.

DISSE HAR VI TESTET

RYOBI R 18 PD
AEG BSB 18CBL LI-402C
MILWAUKEE M18 FPD-502C
BLACK & DECKER ASD18K-QW
DEWALT DCD790 D2
STANLEY FATMAX FMC 600
METABO BS 18 LTX QUICK
MAKITA DHP480RMJ
COTECH LXC DD 18-2
BOSCH PSR 18LI-2 ERGONOMIC

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvordan maskinene klarte testen vår.

Viktige detaljer

 • SELVSPENNENDE BORCHUCK er etter hvert standard på alle skrumaskiner. Men på noen maskiner kan den tas av og gi tilgang til en magnetisk bitsholder, noe som er smart.
 • MOMENTTRINN varierer i antall mellom maskinene, normalt mellom 10 og 24. De sikrer at forskjellige størrelser skruer kan undersenkes i plan med overflaten på treet. Mange trinn er sjelden nødvendig, du kan fint klare deg med 10. Det er viktigere at omskifteren er lett å skru rundt og at skalaen er tydelig.
 • GIR. De fleste maskiner har et lett gir til store skruer og et med større fart til å bore med. Det skal være merkbar forskjell på de to girene.
 • OMSKIFTEREN mellom frem- og tilbakeløp skal gli lett og være enkel å nå uten å slippe grepet, men ikke sitte slik at du stiller den ved en feil.
 • START-/STOPPKNAPPEN skal sitte på grepet, slik at du lett kan nå den med pekefingeren. Sjekk at det er enkelt å justere hastigheten med den.
 • GREPET skal ligge godt i hånden, og være utstyrt med sklisikkert belegg på de stedene du holder maskinen. Grepet skal også være laget slik at maskinen balanserer godt i hånden. Ellers kan det bli anstrengende å bruke den over tid.
 • LYS, som lyser opp arbeidsstedet, har alle maskiner. Sjekk lysstyrken, og at det sitter slik at borchucken ikke skygger.
 • BELTEKROK finnes etter hvert på de fleste kompakte maskiner. Den er gull verdt når du ikke har noe sted å legge fra deg maskinen. Beltekroken skal kunne sitte på både høyre og venstre side, avhengig av hvilken hånd du bruker.
 • BATTERIET skal være lett å av- og påmontere. I tillegg skal du kunne lese av hvor mye strøm det er igjen på batteriet, enten på maskinen eller på batteriet.

Relaterte artikler

 • De beste bor-/skrumaskinene

  De beste bor-/skrumaskinene

  20/11 Vi har testet åtte 10,8 volts bor-/skrumaskiner, og blant annet sjekket hvor mange skruer de klarte på fullt batteri. Se skruevideoen og testens VINNER her.

 • TEST: 8 populære bor-/skrumaskiner

  TEST: 8 populære bor-/skrumaskiner

  10/10 Bor-/skrumaskiner er vårt foretrukne batteriverktøy – særlig de små 10,8 volts maskinene. Vi har testet åtte populære modeller. Se resultatet her!

 • Stor TEST av multikuttere

  Stor TEST av multikuttere

  01/03 Skal du kjøpe multikutter, er det god informasjon å finne her. Vi har testet åtte populære batterimodeller.

 • TEST: 8 populære batterimodeller

  TEST: 8 populære batterimodeller

  05/01 Sirkelsager på batteri blir stadig både sterkere og billigere. Vi har kåret en testvinner og ”beste kjøp” blant åtte populære modeller. Se hvilke her.

 • Finn den perfekte bor-/skrumaskinen

  Finn den perfekte bor-/skrumaskinen

  07/06 Bor-/skrumaskinen er et GENIALT verktøy, som er vanskelig å unnvære. Men hvilke krav skal du stille til en god bor-/skrumaskin? Det får du svar på her!

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av 18V bor-/skrumaskiner
 • Test av 18V bor-/skrumaskiner
 • Test av 18V bor-/skrumaskiner

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss