Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Test av bor-/skrumaskiner

Skriv ut Lagre artikkel

Bor-/skrumaskinen er for de fleste gjør det selv-ere det elektriske verktøyet de bruker mest. Derfor er det greit å bruke noen ekstra kroner på en drill, som den populært kalles, og kjøpe en fra øverste hylle. Vi har testet seks forskjellige maskiner. Alle er lekre, dog med enkelte forskjeller.

Drill test: Bor-/skrumaskinen er uten tvil gjør det selv-erens foretrukne elektriske verktøy. Derfor er det god mening i å velge en maskin i absolutt toppklasse.

Bor-/skrumaskinen er uten tvil gjør det selv-erens foretrukne elektriske verktøy. Derfor er det god mening i å velge en maskin i absolutt toppklasse.

Om testen

Hvis du er villig til å bruke rundt 2500 kroner på en drill (pluss opptil det samme på batteri og lader, hvis du ikke har det fra før), så har du muligheten til å kjøpe deg en maskin fra øverste hylle. De seks testdeltakerne er plukket ut i samarbeid med produsentene, for å finne deres lekreste maskiner på 18 volt.

Over hele linjen er det snakk om virkelig god kvalitet, og bunnivået er virkelig høyt. Derfor har vi vært nødt til å justere litt i karaktergivingen, slik at de små forskjellene som tross alt finnes blir tydelige. Det er derfor viktig å understreke at selv om den dårligste deltakeren får en karakter på 6,4, så er det på ingen måte en dårlig maskin.

Presset til det ytterste

Vi har med de forskjellige utfordringene prøvd å dekke de situasjonene der bor-/ skrumaskinen er opplagt å bruke. Fordi det er snakk om lekre, profesjonelle maskiner, er utfordringene med vilje gjort ekstra krevende, og deltakerne er blitt presset til deres absolutt ytterste. Underveis opplevde vi faktisk at én maskin for en stund stoppet helt og måtte kjøles helt ned i to timer, før den igjen kunne tas i bruk.

Ved å presse maskinene så hardt, blir det også tydelig hva de forskjellige produsentene har valgt å prioritere. Det er nemlig fire forskjellige driller som vinner de fire forskjellige deltestene, og det er sjelden vi opplever det i testene våre.

Slik har vi testet drillene

Først testet vi styrken ved å skru inn krevende karmskruer uten å forbore. Deretter boret vi store hull i MDF, til maskinene av en eller annen årsak måtte gi opp.

Under arbeidet har vi fortløpende vurdert ergonomien. Og med så mye kraft som det er i disse maskinene, er det viktig at du kan få et godt, solid og behagelig grep på dem.

Til slutt har vi også testet deltakernes evne til å bore i murverk.

I begynnelsen hadde vi også en test med vanlige sponskruer. Der var var alle så å si like gode. Derfor er ikke den deltesten med her.

Uavhengig test av driller

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 6 drillene

 • MAKITA DHP481Z
 • BOSCH GSR 18V-110 C
 • HIKOKI DV18DBSL
 • AEG BSB18BL
 • METABO BS 18 LTX BL Q I
 • FESTOOL PDC 18/4

Last ned hele testen nå

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Drill test
Drill test
Drill test
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Test: Test av bor-/skrumaskiner
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
  • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
  • Du kan si opp abonnementet når som helst.
  • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake