Drill test

Vi tester utholdenheten ved å bore med et 40 mm spadebor i 66 mm MDF-plate.

Vekten er lav, ergonomien på topp og kreftene imponerer – i tillegg er maskinene utstyrt med lekre detaljer og funksjoner.

Med de toppmoderne bor-/skrumaskinene på 18 volt får du virkelig mye for pengene, og selv om den dyreste deltakeren koster cirka 3500 kroner med to batterier, er 2000 kroner rikelig til å kjøpe en lekker maskin.

Varierende priser

Vi har testet maskinene med de batteriene vi fikk fra leverandørene. Prisene vi oppgir, er også cirkaprisen på det settet vi har testet. Men priser er aldri enkelt å si noe bastant om, for de varierer stort fra butikk til butikk. I tillegg er maskiner med store batterier dyrere og mer utholdende enn maskiner med mindre, samtidig som mindre batterier gir lettere og billigere maskiner. Alt dette må du ta i betraktning når du ser på prisene og karakterene vi oppgir.

Slik har vi testet bor-/skrumaskiner

For å teste styrken skrudde vi fem krevende karmskruer i en impregnert stolpe på tid.

Utholdenheten ble testet ved å bore til batteriene var flate. I sett med to batterier teller begge batterier med. Forskjellen i batteristørrelse mellom maskinene teller selvsagt inn her. Men forskjellen var faktisk mindre enn vi i utgangspunktet hadde trodd.

Vi tok også tiden på hvor raskt maskinene kan skru inn ti sponskruer i en lekt.

Under testen har vi i tillegg fortløpende vurdert betjeningen. Her teller blant annet ting som balanse og plassering av knapper inn.

Uavhengig test av drill

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

Vi har testet disse bor-/skrumaskinene

BOSCH ADVANCEDDRILL 18
BOSCH GSR 18V-60 C
DEWALT DCD708S2T
AEG BSB18C2BL
RYOBI R18PD7-220B
METABO BS 18 LT BL
MAKITA DDF484RTJ

LAST NED ARTIKKELEN og se hvilken bor-/skrumaskin som ble den store vinneren av vår bor-/skrumaskin test.