Drill test: Bor-/skrumaskinen er uten tvil gjør det selv-erens foretrukne elektriske verktøy. Derfor er det god mening i å velge en maskin i absolutt toppklasse.

Bor-/skrumaskinen er uten tvil gjør det selv-erens foretrukne elektriske verktøy. Derfor er det god mening i å velge en maskin i absolutt toppklasse.

Hvis du er villig til å bruke rundt 2500 kroner på en drill (pluss opptil det samme på batteri og lader, hvis du ikke har det fra før), så har du muligheten til å kjøpe deg en maskin fra øverste hylle. De seks testdeltakerne er plukket ut i samarbeid med produsentene, for å finne deres lekreste maskiner på 18 volt.

Over hele linjen er det snakk om virkelig god kvalitet, og bunnivået er virkelig høyt. Derfor har vi vært nødt til å justere litt i karaktergivingen, slik at de små forskjellene som tross alt finnes blir tydelige. Det er derfor viktig å understreke at selv om den dårligste deltakeren får en karakter på 6,4, så er det på ingen måte en dårlig maskin.

Presset til det ytterste

Vi har med de forskjellige utfordringene prøvd å dekke de situasjonene der bor-/ skrumaskinen er opplagt å bruke. Fordi det er snakk om lekre, profesjonelle maskiner, er utfordringene med vilje gjort ekstra krevende, og deltakerne er blitt presset til deres absolutt ytterste. Underveis opplevde vi faktisk at én maskin for en stund stoppet helt og måtte kjøles helt ned i to timer, før den igjen kunne tas i bruk.

Ved å presse maskinene så hardt, blir det også tydelig hva de forskjellige produsentene har valgt å prioritere. Det er nemlig fire forskjellige driller som vinner de fire forskjellige deltestene, og det er sjelden vi opplever det i testene våre.

Slik har vi testet drillene

Først testet vi styrken ved å skru inn krevende karmskruer uten å forbore. Deretter boret vi store hull i MDF, til maskinene av en eller annen årsak måtte gi opp.

Under arbeidet har vi fortløpende vurdert ergonomien. Og med så mye kraft som det er i disse maskinene, er det viktig at du kan få et godt, solid og behagelig grep på dem.

Til slutt har vi også testet deltakernes evne til å bore i murverk.

I begynnelsen hadde vi også en test med vanlige sponskruer. Der var var alle så å si like gode. Derfor er ikke den deltesten med her.

Uavhengig test av driller

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 6 drillene

  • MAKITA DHP481Z
  • BOSCH GSR 18V-110 C
  • HIKOKI DV18DBSL
  • AEG BSB18BL
  • METABO BS 18 LTX BL Q I
  • FESTOOL PDC 18/4

LAST NED ARTIKKELEN og se hvilken drill som ble den store vinneren av vår test av 18 volts bor-/skrumaskiner.