Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Test av bor-/ skrumaskiner på 12 V

Skriv ut Lagre artikkel

Til tross for den beskjedne størrelsen, er bor-/skrumaskiner på 12 volt i dag proppet med krefter. Vi har testet seks knallsterke mini-putter, som har imponert voldsomt. Selv om prisen er lav, utkonkurrerer de fint større modeller med bare noen få år på baken.

Test av bor skrumaskiner: Maskinene fikk lov til å bore hull til batteriene var helt tomme. Den mest utholdende maskinen lagde fire ganger så mange hull som den dårligste.

Maskinene fikk lov til å bore hull til batteriene var helt tomme. Den mest utholdende maskinen lagde fire ganger så mange hull som den dårligste.

Om testen

La oss slå fast én ting med det samme. Selv om de små bor-/skrumaskinene på 12 volt ligner lekemaskiner, er de alt annet enn det. Da vi gikk i gang med å teste, var planen å bore hull med et 10 mm trebor til batteriene var tomme. Det ble dog raskt klart for oss at vi ble nødt til å oppjustere til et spadebor på 28 mm. Ellers hadde vi fortsatt stått og boret.

Både batterier og maskiner er en del mindre enn 18 volts-modellene, som de siste årene har vært håndverkeres og gjør det selv-eres foretrukne valg. Samtidig er prisen også en hel del mindre. Testens dyreste deltaker koster cirka 2300 kroner, med lader og to batterier.

Men selv feltets billigste til bare 1200 kroner kan med stor sannsynlighet ta opp kampen med din nåværende maskin på 18 volt, hvis den er mer enn bare noen få år gammel.

Vi har seks deltakere med i testen, og alle selges i et sett med lader og to batterier. Fordi det er det samlede settet vi tester, ble begge batteriene også tømt da vi testet utholdenheten.

10,8 eller 12 volt bor-/skrumaskin

Mens noen fabrikanter markedsfører en del av deres el-verktøy og tilhørende batterier som 10,8 volt, kaller andre produsenter det for 12 volt. Det er faktisk ingen reell forskjell.

Det er bare snakk om to måter å måle det samme batteriet på. Spenningen på et fullt oppladet batteri er nemlig tett på 12 volt. Den gjennomsnittlige spenningen, til batteriet er utladet, er derimot på 10,8 volt.

Slik har vi testet bor-/skrumaskinene

Styrken ble testet ved å skru fem sponskruer på 6 x 110 mm helt til bunns, mens vi tok tiden. Deretter testet vi hastigheten med ti mindre sponskruer på 5 x 60 mm.

Det er likevel ikke nok å være sterk og rask. For å teste utholdenheten boret vi derfor hull med et 28 mm spadebor i en 20 mm MDFplate, til batteriene var helt tomme. Fordi det er et samlet sett vi har testet, er begge de medfølgende batteriene blitt tømt.

Maskinene er kompakte, men det er særlig lengden på hodet som er avgjørende for hvor enkelt det er å komme til på trange steder.

Uavhengig test

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

Vi har testet disse 6 bor-/skrumaskinene

 • BOSCH EASYDRILL 12-2
 • MAKITA DF332DSAJ
 • BOSCH GSR 12V-15
 • DEWALT DCD710D2
 • METABO POWERMAXX BS
 • STANLEY FMC011S2

Last ned hele testen nå

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Test: Test av bor-/ skrumaskiner på 12 V
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
  • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
  • Du kan si opp abonnementet når som helst.
  • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake