Cookies- og Brukervilkår


Sett opp et drivhus

Fagmannen vil her vise hvordan han setter opp et nytt drivhus. De fleste drivhus består i dag av et skjelett av aluminiumsprofiler. De leveres i byggesett, og er meget enkle å sette opp.


Man kan selv bygge et fundament til drivhuset, men det er mye lettere – og like bra – å kjøpe et ferdig, som bare skal punktstøpes i fire hjørner. Til dette drivhuset kan man få et stålfundament, som er meget stabilt og raskt å sette sammen.

Skru de fire profilene sammen med de tilhørende bolter og muttere. Og monter de fire små beina, som – når fundamentet vendes om – skal stikkes ned i betongen. Ta deretter et diagonalmål fra hjørne til hjørne.

Og deretter fra de to andre hjørnene. Er de to målene like … er du sikker på at fundamentet er i vinkel. Og det må det være – ellers kan man få store problemer senere i prosessen, bl.a. med vinduene i drivhuset. Så skal de fire støperørene plasseres.

Grav hvert av de fire hullene i 80 centimeters dybde……og plasser ett rør i hvert hull. Snu nå fundamentet, og stikk de fire beina ned i rørene. Ved hjelp av kiler må rammen nå reguleres, så den står fullkomment i vater.

Det er meget viktig å kontrollere hele veien rundt. Så kan rørene fylles med betong. Her bruker vi en tørrbetong av typen B25. Bland innholdet i posen med riktig mengde vann, og fyll rørene helt opp. Følg betongleverandørens råd når det gjelder tørketid.

Nå skal drivhusprofilene settes sammen og settes opp. Legg opp profilene, og sett sammen en side om gangen. Gavlene settes sammen med de medfølgende hjørnebeslag og skruer.

Så monteres profilene til de to vinduene som kan åpnes… … og til døren.Det er en god idé å gi skruene litt olje, så går jobben mye lettere. Betongen er tørr, så nå skal sider og gavler monteres på fundamentet.

Her er det nødvendig å være to om monteringen. Møneprofilen monteres. Løsne boltene i toppen av gavlen, så profilene kan skyves litt og mønet kommer på plass. Takprofilene monteres i møne og takrenne.

Vinduets hengsellist skyves inn i møneprofilen og bort til den seksjonen man ønsker den skal sitte. På samme måte med vinduet på den andre siden. Til slutt monteres døren. Nå er drivhuset klart til å få montert glass.

Relaterte artikler

 • DRIVHUS: Klargjøring

  DRIVHUS: Klargjøring

  27/10 VIDEO: Hver eneste sesong med drivhuset bør begynne og slutte med en god omgang vask. Her skal Annika i gang med vann og vanlig brun såpe. Du kan også kjøpe en spesiell drivhussåpe i byggemarkedene, men det er ikke nødvendig.

 • DRIVHUS: Innredning

  DRIVHUS: Innredning

  27/10 VIDEO: Uansett om du vil ha heller eller belegningsstein, bar jord eller dyrke drivhuset ditt i forskjellige beholdere, kan det lønne seg å tenke litt over innredningen. Ditt behov er individuelt, og det avhenger selvfølgelig ...

 • DRIVHUS: Planlegging

  DRIVHUS: Planlegging

  27/10 VIDEO: Drivhus fås i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Har du ennå ikke et drivhus i hagen, må du først bestemme deg for hvilken type du egentlig kunne tenke deg.I tillegg til muligheten for å dyrke forskjellige ...

 • DRIVHUS: Planlegging

  DRIVHUS: Planlegging

  27/10 VIDEO: Drivhus fås i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Har du ennå ikke et drivhus i hagen, må du først bestemme deg for hvilken type du egentlig kunne tenke deg.I tillegg til muligheten for å dyrke forskjellige ...

 • Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  22/08 Drivhuset mitt har blitt veldig varmt flere ganger i sommer. Det gikk hardt utover plantene. Hvordan kjøler jeg det ned fremover?

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss