Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Plantene i veggdrivhuset stortrives i et veggdrivhus, som du selv kan bygge.

Veggdrivhus

Hvis du drømmer om å dyrke egne velsmakende, solmodne og friskplukkede tomater så er et bygg selv veggdrivhus kanskje noe for deg. Også selv om du ikke har en stor hage.

Det krever nemlig ikke særlig stor plass - bare et par kvadratmeter sydvendt mur eller vegg, som veggdrivhuset kan plasseres opp mot.

Bygg selv veggdrivhus med treskjelett

Vi har bygget et veggdrivhus som består av et smalt og avlangt treskjelett av lekter. Målene er tilpasset slik at akkurat kan stå to kapillærkasser i det. Drivhuset opp mot veggen er forsynt med glassdører foran og på taket. De kan åpnes, slik at varmen enkelt kan reguleres.

Drivhuset opp mot veggen er bygget i moduler med to sider og en midt, en bunn og et skrått tak. Bunnen dekkes med bord, slik at kapillærkassene ikke synes. De to frontdørene og taket kan åpnes. Det kan ikke vindusrammene i sidene.

I sidene er det satt opp et par tverrstivere. Mellom sidene er det også satt opp tverrstivere, slik at det blir helt stabilt.

Mål opp presist til et veggdrivhus

Det lønner seg å være nøye med oppmålingen, sagingen og monteringen av treskjelettet, slik at det blir enkelt å sette inn glasset.

Deler skal måles opp, og sages til slik at du kan sette sammen treskjelettet. Flere av delene er like, så det er smart å måle dem opp samtidig. Det lønner seg å være nøyaktig med oppmåling og utskjæring. Da det vil bli enklere å montere delene.

Veggdrivhus med solid fundament

Det er viktig at veggdrivhuset har et godt fundament, der det ikke trenger inn vann nedenfra. Belegningsstein som ligger avrettet på et rett og stampet underlag er veldig lurt.

Har du ikke det, kan du for eksempel legge takpapp under bunnrammen i vegghuset for å unngå jordkontakt.

Last ned den komplette byggeveiledningen til et drivhus opp mot veggen

Et bygg selv drivhus er en genial tilføyelse til hagen, og det er en overkommelig oppgave for alle gjør det selv-folk.

Hvis du laster ned vår byggeveiledning til et drivhus opp mot veggen, kan du følge våre eksperters detaljerte trinn for trinn-veiledning.

Du får en komplett materialliste til prosjektet. Det tar rundt tre dager, pluss tørketid å bygge og male veggdrivhuset.

LES OGSÅ: Alt om drivhus