Verktøy

Få god oversikt over det mest brukte verktøyet til gjør det selv-prosjekter. Du finner informasjon om alt fra hagemaskiner til håndverktøy.

Verktøy er uunnværlig

Uansett hvilken gjør det selv oppgave du kaster deg ut i, krever det at du har det riktige verktøyet. Det riktige verktøyet sikrer at du løser oppgaven på best mulig måte, i mange tilfeller også på den enkleste måten.

Unngå å gå deg vill med verktøyet

Det finnes et hav av forskjellige verktøy, men heldigvis trenger du ikke å kjøpe alt verktøyet som finnes i hyllene i byggvarehusene for å kunne kaste deg ut i de vanligste oppgavene i hjemmet og i verkstedet.

De vanligste verktøyene

Om du først skal i gang med å fylle opp verktøykassen din med verktøy, er det noen typer verktøy du kommer til å bruke igjen og igjen – og derfor er det en god ide å gi litt ekstra for disse verktøyene. En god bor-/skrumaskin er ganske enkelt uunnværlig, og hvis du er seriøs med prosjektene dine, er en god eksentersliper også et viktig verktøy - akkurat som stikksagen også er det.

Det mer seriøse verktøyet

Etterhvert som du blir en mer erfaren gjør det selv-er, vokser også behovet for mer verktøy. Det er ofte verktøy som gjør oppgaver enklere og bedre. Et godt eksempel på det er en kapp-/gjærsag, som gjør det enkelt å lage presise snitt på null tid. En multikutter er et annet type verktøy som strengt tatt ikke er nødvendig, men om du først har vendt deg til å ha en i verktøykassen, er den vanskelig å unnvære.

Finn det beste verktøyet

Det beste verktøyet er ofte også det dyreste. Profesjonelt verktøy koster ofte litt mer, men det er også bygget for å kunne holde til daglig bruk og til å tåle røff bruk på en byggeplass. Billigere verktøy kan selvfølgelig også klare jobben, men det kan lønne seg å ikke kjøpe det aller billigste verktøyet. Den typen verktøy går ofte raskere i stykker, og om det er et batteridrevet verktøy, er det sjelden særlig kraftig.

Test av verktøy

Om du vil være sikker på å kjøpe det riktige verktøyet, er det en god ide å titte på tester av verktøy. Her på siden finner du mange forskjellige tester av verktøy, alt fra hagemaskiner til laseravstandsmålere. Vi har tester av de vanligste typene verktøy, slik at du kan se hvilke verktøy som er de absolutt beste, men også hvilke verktøy som gir deg mest for pengene.