Kjøkken

Oppussing av kjøkken er en stor jobb. Hos oss får du hjelp til både planlegging, innredning og materialvalg. Du finner også veiledninger til alt fra maling av de gamle frontene til omfattende renovering eller montering av nytt kjøkken helt fra bunnen.

Alle artikler om kjøkken

Gjør det selv-kjøkken

Kjøkkenet er et av hjemmets viktigste rom. Kjøkkenet er rommet hvor maten blir til og er for mange familier et naturlig samlingspunkt. Derfor finnes det også et hav av forskjellige kjøkken, alt fra ganske små, billige kjøkken, til store kjøkken med kjøkkenøy og spiseplass.

Uansett om du trenger et nytt kjøkken eller skal renovere det gamle kjøkkenet, så er det mange muligheter for å gjøre det selv.

Hvis du vil ha et billig kjøkken

Kjøkkenet, sammen med badet, regnes som et av de dyreste rommene å renovere eller å bygge. Til et nytt kjøkken må det investeres i skap, hyller, benkeplater, blandebatteri, kokeplate, hvitevarer og mye annet. Det kan bli en dyr affære. Men slik trenger det ikke å være. Du kan også lage et billig kjøkken, men det krever mot og snekkerferdigheter. Det finnes mange brukte, billige kjøkken til salgs. Det finnes såkalte gratis kjøkken “til salgs” om man er innstilt på å dra til selger for selv å demontere kjøkkenet. En annen måte å skaffe seg et billig kjøkken på, er ved å renovere det gamle.

LES MER: Gratis tegneprogram til kjøkken på nettbrettet

Renovering av gammelt kjøkken

Har du et gammelt kjøkken som trenger å renoveres er det bare å kaste seg ut i det. Å renovere kjøkkenet er både billigere og mindre omfattende enn å montere et helt nytt kjøkken. Nye kjøkkenskap, en bøtte med maling og en grundig runde med olje på benkeplaten – eller kanskje en ny benkeplate – kan gjøre underverker.

Montering av kjøkken

Du kan montere kjøkkenet selv, men det krever presisjon og tålmodighet. For det første, må du sørge for at sokkelen er helt i vater, hvis du lager benkene på en sokkel. En skjev sokkel påvirker hele kjøkkenet, og du kan risikere at dørene blir skjeve og at skuffene ikke kommer til å kjøre slik de skal. Men får du montert sokkelen riktig, så klarer de fleste å montere underskapene oppå, og deretter legge på en benkeplate.

De mest populære kjøkkenartiklene

Under finner du en liste over noen av de mest populære gjør det selv-artiklene innenfor kjøkkenkategorien:

LES OGSÅ: artiklene våre om kjøkkenvifter og hvordan du monterer en kjøkkenvifte

Side 1 / 4