Drivhus og orangeri

Friske grønnsaker og hygge i hagen! Her kan du finne masser av byggeveiledninger til drivhus og orangerier. Fra små, smarte og billige løsninger, til de store og tunge prosjektene, som krever samme fundament som garasjer og tilbygg. Uansett hva du er på jakt etter, hjelper vi deg på vei.

  Alle artikler om drivhus

  Bygg ditt eget drivhus

  Et drivhus forlenger hagesesongen og gir deg de beste betingelsene for å dyrke lekre grønnsaker og planter som krever mye varme. Drivhuset beskytter plantene mot nattefrost tidlig på sesongen, og skaper et lunt miljø til de plantene som krever mye varme. En hjemmedyrket, solmoden tomat fra ditt eget drivhus smaker også bare bedre!

  Du kan selvfølgelig bygge ditt helt eget drivhus selv - slik at du får et billig drivhus som du kan tilpasse etter dine behov. Uansett hvilken type drivhus du vil bygge selv, så har vi en byggeveiledning der du kan se hvordan du bygger et hjemmelaget drivhus og sparer mye penger.

  LES OGSÅ: Innredning av drivhus

  Drivhus, orangeri, vegg- eller minidrivhus

  Et drivhus kan bygges på mange måter - og det trenger ikke kun å være til grønnsaker og eksotiske planter. Et drivhus kan også brukes som en ekstra lun kosekrok i hagen - et orangeri hvor det er plass til både en kosekrok og planter.

  Her kan du se hvordan du selv kan bygge et orangeri: Bygg selv orangeri i tre

  Drivhuset kan også bygges slik at de kan slås sammen og gjemmes bort for vinteren. Og hvis du ikke har noe særlig med plass, kan du bygge et minidrivhus eller et drivhus opp langs veggen på en varm og solrik plass.

  Se hvordan du selv kan bygge et veggdrivhus her: Veggdrivhus - bygg drivhus på veggen

  Et drivhus i tre

  Det er mest opplagt å bygge et drivhus i tre, slik at det er enkelt å tilpasse drivhuset akkurat i den størrelsen som skulle passe hos deg. Du kan for eksempel tilpasse drivhuset etter smarte kapillærkasser, og du trenger ikke å vanne plantene hver dag. Hvis du bygger drivhuset ditt i tre, kan du også enkelt bygge i moduler, slik at de er enkle å sette sammen. Et billig drivhus kan du få ved å bruke gjenbruksmaterialer, for eksempel om du har noen gamle vinduer som kan bygges inn i et treskjelett. Da vil du får et ordentlig gjør det selv-drivhus.

  Glass til gjør det selv-drivhuset

  Hvis du bygger drivhuset ditt selv, har du også muligheten til å velge en litt sterkere type glass til drivhuset ditt, nemlig herdet glass. Det tåler mer enn det glasset som brukes til et tradisjonelt drivhus, så det er et smart valg om du for eksempel har lekende barn i hagen. Det finnes også plast som er velegnet til drivhus, for eksempel plasttakplater, som minner mye om glass. Har du et tradisjonelt drivhus med en knust rute, kan du også finne en veiledning til hvordan du skifter glasset.

  LES OGSÅ: Bygg et minidrivhus til vinduskarmen

  Drivhusets fundament og gulv

  Bygger du drivhuset ditt selv, må det ha et fundament slik at det står solid. Her kan du se hvordan du kan lage et fundament fra bunnen: Fundament til drivhus

  Det er også en god ide å lage et gulv i et gjør det selv-drivhus - særlig om du også skal bruke det som en kosekrok. Du kan for eksempel legge fliser av tre eller heller av stein, eventuelt bare i deler av drivhuset, hvis du for eksempel har enten potter eller kapillærkasser i sidene av drivhuset.

  LES OGSÅ: Dette skal du vite før du bygger småbygninger

  Side 1 / 2