Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gipsplater

Gipsplater er geniale å bruke når du skal bygge innendørs, og det kan brukes til mange prosjekter. De er enkle å jobbe med og finnes i flere varianter. På disse sidene får du inspirasjon og veiledning til hvordan du bygger med gipsplater.

Gipsplater

Gipsplater er smart når du skal bygge innendørs, og det kan brukes til utallige prosjekter. Gipsplater er enkle å arbeide med og finnes i flere varianter. Her på disse sidene har vi samlet en rekke gjør det selv-veiledninger som guider deg sikkert gjennom arbeidet med gipsplater.

LES OGSÅ: Montering av gipsplater.

Priser på gipsplater

Prisene på gipsplatene varierer mye etter kvalitet og egenskaper. En vanlig 13 mm gipsplate på 120 x 240 cm kan normalt kjøpes fra rundt 65 kroner per stykk.

Gipsplater til tak

Det er i utgangspunktet ingen forskjell på gipsplater til vegger og gipsplater til tak. Du kan bruke de samme platene begge steder. Men det finnes spesielle takgipsplater med små falser på alle de fire kantene. Disse egner seg spesielt godt til tak, ettersom de lange lengdene i et tak også betyr mange skjøter på kortsidene til gipsplatene. Falsene på takgips trenger ofte ikke å sparkles. Takgips er også litt mindre enn standard gipsplater, for eksempel 60 x 120 cm, men kvadratmeterprisen blir også mye høyere, så de fleste bruker faktisk standard gipsplater også i tak.

Heis til gipsplater

En vanlig gipsplate veier rundt 10 kg per m2 – så det er smart å tenke på hvordan du vil holde på plass gipsplaten mens du skrur den fast i et tak. Den enkleste løsningen er uten tvil en gipsheis. Gipsheisen kan leies eller bygges av gjør det selv-ere for 250 kroner.

LES OGSÅ: Bygg gipsheis til kun 250 kroner

Mål på gipsplater

Gipsplater lages i rimelig faste mål. Vanlig tykkelse er 13 mm (12,5), mens høyden er 240 cm. Bredden varierer mellom 60, 90 eller 120 cm. Hvis du har bruk for et annet mål på gipsplaten, er det enkelt å tilpasse størrelsen med en sag eller en hobbykniv.

Sparkle gipsplater

Skjøten mellom to gipsplater må sparkles, for å kunne få en jevn og plan overflate. Du kan lese mer om hvordan du sparkler gipsplater i denne veiledningen: Slik sparkler du gipsplater.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake