Tak

Et sunt tak er viktig. På disse sidene finner du råd og veiledning til hvordan du kan legge et tak, og hvordan du renoverer og vedlikeholder et eksisterende tak.

Tak i toppform

Det er viktig at taket ditt er sunt og friskt. Derfor må det hele tiden vedlikeholdes, og i verste fall skiftes ut om tilstanden er for dårlig. Et utett tak kan raskt bli en dyr fornøyelse. Derfor har vi på disse sidene samlet tips og veiledninger til hvordan du selv kan legge tak, og hvordan du renoverer og vedlikeholder et eksisterende tak.

Nytt tak

Å legge et nytt tak er et stort prosjekt. Det er nok den største, vanskeligste og mest omfattende enkeltstående renoveringsoppgaven du kan kaste deg ut i som huseier. Før du kan legge ditt nye tak, må du for eksempel ta ned det gamle taket, få det fjernet, og montere og renovere lekter og undertak. Når du endrer på taket ditt, har det blant annet innflytelse på pipa og takrenner.

Få hjelp til å legge nytt tak selv

Når du skal skifte tak, er det viktig at det gjøres riktig, og etter alle kunstens regler. Med mindre du vet helt nøyaktig hva du holder på med, kan det være en god ide å søke hjelp hos en fagmann. En del tømrere lar seg gjerne hyre som byggkonsulenter.

LES OGSÅ: Utskiftning av takstein

Priser på nytt tak

Det er ekstremt stor forskjell på hvor mye det koster å legge et nytt tak. Det avhenger særlig av hvordan konstruksjonen under det nåværende taket er, om det nye taket ditt skal lages med takpapp, takplater eller som tegltak.I tillegg har det også veldig mye å si for prisen om hvor mye du kan gjøre selv.

Bygg nytt tak til boden din

Skal du bygge utebod, utestue, carport, overdekket terrasse eller noen andre mindre konstruksjoner, er det også viktig med et solid tak. Her kan du lese hvordan du bygger
en solid takkonstruksjon til småhus

Pass godt på taket ditt

Passer du jevnlig godt på taket ditt, får du et penere tak som du kan ha glede av i mange år. Det gjelder både for selve taket og for den konstruksjonen som er rundt. Det er en god ide en gang iblant å fjerne alger og skitt. I denne artikkelen får du veiledning til hvordan du gjør taket rent: Takrens - gjør det selv

Er forkantbordene råtne eller taksteinen knekt, må det naturligvis skiftes ut. Les hvordan du skifter det råtne forkantbordet.