Bad

Skal du pusse opp badet? Da er du kommet til riktig sted. Renovering av bad er dyrt, og du skal ha kontroll på våtromssikring og mange andre lover og regler. Men følger du veiledningene våre, kan du pusse opp det meste på badet selv og spare mange penger til håndverkere.

Renovering av bad
Alle artikler om badet

Nytt bad? Eller renovering av det gamle?

Her på siden finner du alle våre artikler om bad.

Vi viser deg hvordan du trinn for trinn bygger et splitter nytt bad eller renoverer det gamle.

Du kan for eksempel lære hvordan du etablerer den ekstremt viktige våtromsmembranen.

Intet bad uten våtromssikring

Det er viktig at du starter med å sette deg grundig inn i regelverket før du begynner å bygge et nytt bad eller kaster deg ut i renovering av badet. Det stilles nemlig store krav til overflater og materialer på badet. Veggene i et bad er utsatt for vann, og derfor må du kun bruke materialer som er godkjent til bruk i våtrom. Blant mye annet viser vi deg hvordan du arbeider med smarte våtromsplater, som er både enkle å håndtere, og samtidig sikrer et godt og tett bad.

Les mer om våtromssikring av badet her: Våtromssikring.

Les også hvordan du lager en våtromsmembran på badet og hvordan du lager et fuktsikkert tak på badet.

Renovering av badet

Det er ikke nødvendig å bygge helt nytt for å få et lekkert bad. En renovering av badet kan nemlig bli så godt som nytt. Nye fliser, vegghengt toalett, nye møbler eller gulvvarme er bare noen av de forbedringene som får badet ditt til å føles som nytt. Hos Gjør Det Selv har vi mange veiledninger til hvordan du kan sette i stand badet og spare mange penger.

Se for eksempel veiledningen til maling av de gamle baderomsflisene her: Maling til fliser på badeværelset.

Gi badet en kjærlig hånd

Om toalettet renner kun en liten smule, blir det faktisk en del penger i løpet av et år. Og det er mye enklere å løse problemet. Akkurat som det er enkelt å skifte den
muggbefengte gummifugen på badet, eller å skifte ut en knekt flis eller å reparere en skadet fuge. Den slags reparasjoner tar liten tid, men det gjør mye for å få badet i toppform. Hos Gjør Det Selv har vi veiledninger til alt.

Se for eksempel en veiledning til reparasjon av fuger: Skifte ut fuger på badet.