Uteplass

Leter du etter informasjon om treterrasse, overbygd terrasse eller steinterrasse, uansett om du vil bygge, reparere, vedlikeholde eller bare ha en håndfull håndverkertips, så har du kommet til helt riktig sted. På disse sidene finner du forskjellige relevante artikler og selvfølgelig masser av byggeveiledninger, som sikrer deg et profesjonelt resultat.

Alle artikler om uteplasser

Bygg uteplassen selv

Vi guider deg trinn for trinn, uansett om det er en uteplass med steinbelegning eller en uteplass med en terrasse av tre, stor som liten. Få inspirasjon til ny uteplass i våre mange prosjekt – alle med grundige byggeveiledninger og bilder.

Vil du unngå at familiehyggen blir forstyrret når det kommer noen regndråper, eller ved duggfall på kvelden, kan du lage en uteplass med tak. Vi viser hvordan du lager en solid stolpekonstruksjon som blir stående i all slags vær. Vi har også løsninger på mange nivåer: Fra en uteplass med tak som er rask og enkel, til en uteplass som virkelig er ambisiøs.

Lag en tegning før du skal bygge uteplass

Før du setter i gang med å bygge uteplass, er det en god ide å lage en tegning. I artiklene våre finner du gode råd til hva du skal huske.

Et godt fundament fremtidssikrer belegningen

Når du bygger en uteplass med belegningsstein, er det viktig med et solid fundament av sand og grus. Vi guider deg i forhold til materialer og utstyr du kan bruke til oppgraving av jord og komprimering av underlaget til belegningen.

Materialer til uteplass

Før du lager en uteplass, skal du vurdere hvilke typer materialer du vil bruke å lage den. Pris og kvalitet henger som regel sammen. Hvis du bygger en treterrasse på uteplassen, kan det være en god ide å kjøpe trykkimpregnert tre til stolper og den underliggende konstruksjonen. Når du skal velge terrassebord, har du flere muligheter: Skal du velge dyre terrassebord i eksklusivt tre, eller billige trykkimpregnerte bord?

Eller skal du velge komposittbord fremfor tre til uteplassen? Sjekk blant annet holdbarhet og vedlikehold før du bestemmer deg. I artiklene våre kan du også finne veiledninger og inspirasjon til hvordan du legger din egen uteplass av belegningsstein.

Vedlikehold av uteplassen

Uteplasser lever et hardt liv året rundt. Fra 30 grader i stekende sol, via silende regn til iskalde vinterdager. Når våren endelig kommer, kan det være en trist opplevelse å se uteplassen som har ligget i dvale under snøen hele vinteren. Ofte vil en treterresse være flekkvis grønn av alger, og for øvrig hardt medtatt av vinterens barske vær. Men fortvil ikke. På disse sidene vil du finne tips til hvordan du renser uteplassen grundig med en høytrykkspyler og terrasserens. Etterpå behandles den med en olje spesielt beregnet til trykkimpregnerte treterrasser.

Er uteplassen laget av andre tresorter enn trykkimpregnert furu, er fremgangsmåten i forbindelse med rensingen den samme, men sluttbehandlingen kan være en annen. Vi hjelper deg med å beskytte og vedlikeholde uteplassen din.