Vegg

Enten du skal bygge en ny vegg eller rive den gamle ned, kan du finne tips, veiledning og inspirasjon på disse sidene.

Vegger – gjør noe med dem eller bygg en ny vegg

Selv den styggeste veggen kan bli som ny, uansett hvor stygt utgangspunktet er. Renovering av vegger er en opplagt gjør det selv-oppgave. Kanskje du har vegger som har tapet som må fjernes, eller vegger med glassfiberstrie som du vil gjøre om til en glatt vegg. Det kan også hende det holder med nytt panel. Eller at du rett og slett har bruk for å bygge en helt ny vegg. Alt dette kan du selvfølgelig klare selv.

Puss veggen

Hvis det ikke holder med å male, er kanskje det å pusse veggen svaret. Ved å pusse veggen kan du rette ut ujevnheter eller fjerne for eksempel glassfiberstrie, som kan være vanskelig å få bort. Et tynt lag puss gir deg en jevn, glatt vegg. Deretter kan du tapetsere eller male – eller bare la pussen stå helt rå.

Her kan du få instrukser til hva du skal gjøre ved pussing av vegg.

LES OGSÅ: Det er ingen grunn til å fjerne glassfiberstrie

Brystpanel pynter veggen

Uansett om du har malt eller pusset en vegg, eller bare har en vegg som er litt kjedelig – er brystpanel en måte å endre en veggflate på. Du kan rett og slett gjøre en ellers så kjedelig veggflate herskapelig med brystpanel, som du kan lage selv med en grundig trinn for trinn-veiledning. Her finner du alle våre veiledninger til panel til vegger.

LES OGSÅ: Slik bygger du brystpanel

Bygg en helt ny vegg

Mangler du enskillevegg for å dele opp et rom, så er også det en gjør det selv-oppgave. Og du kan fritt velge om det skal være en gipsvegg, en litt tyngre vegg i fibergips eller en vegg i porebetong. Den lette gipsveggen er enkel å bygge og opplagt mange steder, mens med fibergipsen er det letter å henge tunge ting, akkurat som på porebetongveggen. Uansett hva du velger, må du igjen ta stilling til tapetsering, pussing eller maling.

LES OGSÅ: Slik fjerner du en bærende vegg