Gulv

Et flott og bra gulv er avgjørende for boligen din. Vi guider deg til de forskjellige gulvtypene og veileder deg til hvordan du selv kan legge forskjellige typer gulv.

Gulv og gulvlegging

Å legge gulv er ikke vanskelig, hvis du vet hva du gjør. Mange drømmer om et nytt gulv av tre, og velger du de riktige materialene er gulvlegging enkelt. Særlig om du planlegger jobben nøye. Det gjelder å velge det gulvet som er helt riktig for akkurat ditt hjem. Bruk tid på å planlegge prosjektet før du setter i gang.

LES OGSÅ: Nytt tregulv helt fra bunnen

Slik gjør du når gulvet knirker

Det er få ting som er så irriterende som et knirkende gulv. Problemet skyldes ofte at en bjelke under gulvet har sprukket opp der gulvet er spikret fast, slik at spikeren "glir" opp. Du kan enkelt gjøre noe med problemet selv. Les hvordan i denne artikkelen:
Stopp det knirkende gulvet

Pass på når du sliper gulvet ditt!

Hvis du ikke vil legge nytt gulv, kan du reparere det gamle gulvet. Det vil ofte være nødvendig å slipe gulvet med en gulvsliper. Det er ikke så enkelt som høres ut som. En gulvsliper kan nemlig ødelegge gulvet, hvis du ikke går forsiktig til verks. Bruk mye slipeolje og skift slipepapir jevnlig.

Les mer om sliping av gulv: Sliping av gulv - 5 feil du ikke må gjøre når du sliper plankegulvet

Hold det slitte tregulvet i toppform

Selv med en perfekt gulvlegging, vil gulvet med tiden bli skadet og kan komme til å se slitt ut. Det vil typisk dreie seg om riper, kanskje hakk og sprekker. Men de små skadene kan du enkelt gjøre noe med, også uten bruk av gulvsliper eller andre større maskiner. Faktisk er de fleste reparasjoner av tregulv noe du kan gjøre på en formiddag. Les mer i denne artikkelen: Slik reparerer du dine tregulv

Støp nytt gulv

Hvis du skal renovere badet, må du selvfølgelig ha et nytt gulv. Å støpe et nytt gulv til badet kan virke som en uoverkommelig oppgave, og selvfølgelig må du ha orden på forarbeidet. Selve støpearbeidet er ikke så vanskelig. Du kan lese mer her: Støping av gulv på badet

Støp et gulv i terrazzo selv

Hvis du vil ha et gulv på badet som virkelig skiller seg ut, skal du ha et gulv i terrazzo. Gulvet består av en steinblanding og finnes i mange forskjellige varianter som du selv kan mikse. Et nytt gulv av terrazzo kan holde i mange år, og det er altså ikke bare profesjonelle som kan lage det.

LES OGSÅ: Enkel terrazzo med få materialer

Forskjellige gulvtyper – velg den riktige!

Det finnes mange forskjellige gulv. Det er forskjell på pris, holdbarhet og bruk – og det er forskjell på hvor enkelt det er å legge gulvet. Under kan du lese mer om de forskjellige gulvtypene: