Hus

På disse sidene kan du finne både inspirasjon, tips og veiledninger til hvordan du vedlikeholder huset ditt, og hvordan du kan optimere boligen din på forskjellige måter.

Det krevende huset

Det er nesten en fulltidsjobb å være huseier. Det er alltid nye ting som må repareres, forbedres eller noe annet som må fikses. Det kan være vanskelig å få ordentlig oversikt over hva du skal følge med på, og hva som kan vente. Er du nybakt huseier, kan utfordringene nærmest føles uoverkommelige. Men frykt ikke, det er bare et hus, og på disse sidene finner du alt du trenger å vite for å få en oversikt over hva du kan og bør gjøre med huset ditt.

Lag en årskalender

Hvis du er fersk huseier eller bare har vanskelig for å huske hva det er du skal sjekke på huset ditt, så kan det være en god ide å lage en årskalender, der du skriver hva du skal sjekke på huset og når du skal gjøre det. Du kan for eksempel skrive at pipa må sjekkes etter hver vinter for å se om den har fått frostskader eller lignende. Eller at du skal sjekke takrennene om våren for nedfallsløv og utettheter.

Muggsopp i huset

Muggsopp er noe du ikke vil ha i huset ditt. For det første: et angrep av muggsopp betyr ofte at det må gjøres en eller annen form for behandling, og den kan være ganske omfattende. For det andre: det kan være helseskadelig å ha muggsopp i huset. Hvis du ser spor av muggsopp i huset bør du lese denne artikkelen:

LES OGSÅ: 15 myter om muggsopp

Huset må ha et sunt inneklima

Fukt er ofte årsaken til muggsopp, så et sunt inneklima skal stå høyt på enhver huseiers liste over ting som må være i orden i hjemmet. Fordi badet, sammen med kjøkkenet, er de rommene i huset hvor det skapes mest fukt, er det en god ide å montere en vifte der, ettersom det kan hjelpe mot eventuelle fuktproblemer.

LES OGSÅ: Monter en vifte på badet og få frisk luft

Gode tips til huseiere

Med et stort hus, kan det som huseier være en utfordring å ha orden på alt som må gjøres, hvordan det må gjøres og når det må gjøres. Derfor har vi samlet noen av våre mest populære artikler om huset og alt som relateres til huset under. Du kan lese mange flere artikler, samt gode tips og triks om hus på disse sidene.