Lesernes beste ideer:Få mer ut av grillen

Kulegrillen er favoritten hos mange, når det skal lages mat utendørs. Og det er fritt frem for enhver til å videreutvikle den litt. Det har tre av leserne våre gjort ...

Grill utekjøkken Kulegrill

Benkeplaten er tilpasset grillens form, slik at den kommer tett på uten å ligge helt inntil. Glassplaten sørger for at det ikke spruter fett på veggen.

1. Grillplass som virker året rundt

"Hos oss griller vi året rundt. Derfor har jeg laget en grillplass på den overbygde terrassen vår, som nesten fungerer som utekjøkken.

Grillen har jeg integrert i en benkeplate, som er avrundet, slik at den ligger inntil grillen. I benkeplaten har jeg frest spor til jernstenger som jeg kan sette varme ting på. Stengene er enkle å ta opp når benkeplaten skal rengjøres.

INSPIRASJON: Grillbord – 3 enkle løsninger

For å ha nok benkeplass, har jeg laget et ekstra bord som kan settes i forlengelse av bordet med den innebygde grillen. Det er også avrundet.

På veggen bak grillen har jeg satt opp en glassplate for å beskytte veggen mot fettsprut. Over glassplaten har jeg montert noen lamper. Dermed har jeg godt lys, også i de mørke periodene av året.

Alt dette gjør at grillen brukes flittig."

Grill utekjøkken Kulegrill

Freste spor til jernstenger gir plass til å sette varme ting.

Grill utekjøkken Kulegrill

En ekstra benkeplate kan kobles til den andre når det er behov for det. I siden på benkeplaten er det boret et hull til en stang som kan trekkes ut.

2. Smart holder til grill på altanen

"Jeg er den heldige eier av en deilig altan, og jeg elsker å grille. Men det er en utfordring at det er ganske liten plass på altanen.

Derfor har jeg laget et lite stativ som jeg kan henge grillen i på utsiden av rekkverket.

Stativet er laget av jernstenger. Det består av to stenger festet til rekkverket øverst. Til disse er det montert en jernring, som kulegrillen passer ned i.

Et par skråstivere understøtter de øverste jernstengene. De er festet med et par holdere til rekkverket nederst. Holderne til jernstativet spennes fast til rekkverket med skruer og muttere.

Når grillen ikke er i bruk, setter jeg en strikk over lokket, slik at det ikke blåser vekk.

Om vinteren pleier jeg å ta inn grillen. Da er det bare å løfte den opp av ringen. Stativet fjernes enkelt ved å løsne skruene." T.N."

Grill altan Kulegrill

Når altanen er liten, er det praktisk å ha grillen hengende på yttersiden av rekkverket.

Grill altan Kulegrill

Grillen henger i en jernring. Den er igjen festet til et jernstativ, montert til rekkverket på altanen. Holderne til jernstativet er tilpasset rekkverket, og spennes fast med bolter og muttere.

Grill altan Kulegrill

Et par skråstivere sørger for å understøtte grillen på yttersiden. Skråstiverne er skrudd fast til en holder nederst på rekkverket.

LES OGSÅ: 5 grunner til å velge kullgrill

3. Kulegrill i bord med “skipsdekk”

"Jeg har skjært beina av kulegrullen min. Grunnen er at jeg fikk en idé om å bygge et bord som grillen kunne sitte i. Jeg kunne selvfølgelig ha kjøpt et ferdig bord, men jeg syntes det var morsommere å bygge et selv.

Jeg startet med en 28 mm MDF-plate. På platen limte jeg bord av bøk med 5 millimeters avstand. Mellom bordene la jeg en en svart fuge.

Da alt var ferdig fuget og tørt, skjærte jeg et hull i bordplaten til grillen og festet den under bordet. Dermed ble ikke beslagene som holder grillen synlige.

Rammen til grillbordet er laget av vanlige hvitmalte lekter. Jeg har også brukt bord av bøk under bordet. Det er fint til oppbevaring av kull og tennvæske, for eksempel.

Disse bordene er ikke fuget. Foran på bordet er det en holder til grillklyper og grillvott." M.M.

Grill skipsbord Kulegrill

Kulegrillen er nedfelt i bordet, som er laget av tre i skipsdekk-look. Ettersom grillen er montert til bordet, er understellet på grillen fjernet. Ellers ville det bare vært i veien.

Grill skipsbord Kulegrill

Grillen er festet under bordplaten med små rustfrie vinkler, skruer og popnagler.

    Akkurat nå leser andre ...